Banaanhazelnootmilkshake

Ik zou kunnen leven op fruit. Ik moet me dagelijks inhouden om er niet té veel van te eten, want fruit bevat nu eenmaal veel suiker, dus vijf stuks is zo wat de limiet die ik mezelf op leg. En al dat fruit heb ik het liefst zo puur mogelijk! Geen fan van chocoladefondue dus… Zonde van de chocolade en zonde van het fruit, vind ik dat altijd.
Maar er is één uitzondering, wat die regel betreft: banaan! Banaan en chocolade zijn wel fijne vriendjes! En op sommige dagen heb je gewoon een shot chocolade nodig, om er weer even stevig tegenaan te kunnen. Met deze milkshake kan dat zonder schuldgevoel. (Niemand verplicht je om er drie Chokotoffs bij te eten hè…)

banaanhazelnootmilkshake Anne (582x640)

Ingrediënten voor één milkshake:

1 kleine banaan, zo rijp mogelijk
150 ml hazelnootmelk (bijvoorbeeld van Alpro)
1/8 kl kaneel
1/8 kl ongezoet cacaopoeder

Bereiding:

  1. Doe alles in een blender en hup.
  2. Werk eventueel af door nog wat cacaopoeder bovenop de milkshake te strooien, met behulp van een zeefje.

Tip:

Ik gebruik enkel overrijpe bananen voor dit recept. Die zijn niet meer lekker om zo te eten, maar geven des te meer smaak aan je milkshake.
Een ander heerlijk drankje om zielig, bruinende banaantjes te redden is de smoothie van banaan en bosvruchten!

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten