Mocktail van watermeloen en rode vruchten

Oftwel een virgin cocktail!
Voor de virgin-virgins: een mocktail is een nepcocktail, een alcoholvrije cocktail. Maar, zoals zo vaak, klinken de Engelse alternatieven beter. Anders dan een smoothie bevat een mocktail geen melk of yoghurt of iets soortgelijks. Een smoothie is bijna eten en drinken tegelijk eigenlijk, terwijl een mocktail ultralicht verteerbaar hoort te zijn. Ideaal als aperitief, zodat je nog plenty of space over hebt voor allerlei lekkers!

mocktail van watermeloen en rode vruchten

Ingrediënten voor één mocktail:

120 g watermeloen, in stukken
50 g rode vruchten, recht uit de diepvries
200 ml spuitwater
een handvol muntblaadjes
½ kl steviapoeder (naar smaak)

Werkwijze:

  1. Doe de watermeloen, bevroren bosvruchten en muntblaadjes in een blender en mix alles grondig.
  2. Proef eerst voor je het steviapoeder (al dan niet) toevoegt. (Ik hou van zoet!)
  3. Giet de vruchtenblend in een glas en schenk er het spuitwater bij.

 

Tip:

Deze mocktail bevat amper 66 kcal en massa’s vitaminen, mineralen en vezels! Geen enkele cocktail doet het hem na…
Maak er een smoothie van door het spuitwater te vervangen door 100 ml sojamelk en de hoeveelheid fruit te verdubbelen.

Lekkere hapjes om bij dit aperitiefje te serveren, zijn mijn avocadogarnaallepelhapjes of komkommerkruidenkaastoastjes!

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten