gebakken bloemkool en venkel met mosterd

Schattige bloemkoolroosjes worden traditioneel de verdrinkingsdood ingejagagd door ze te overgieten met kaassaus. Zo jammer… Des goûts et des couleurs, on ne discute pas, dat weet ik wel, maar die dikke, witte saus is met zijn boter, bloem en melk zo ontzettend zwaar, dat ik ze onmogelijk lekker kan vinden. Mosterd daarentegen… 😉 Met zijn 25 kcal per eetlepel is het een pittige, calorie-arme smaakmaker. Ik vind bloemkool en mosterd een match made in heaven. Tomaat en basilicum zijn ook ooit aan elkaar voorgesteld hè.
gebakken bloemkool en venkel met mosterd
Ingrediënten voor één grote eter:

250 à 300 g bloemkool, in kleine roosjes
½ venkel, harde kern verwijderd, in reepjes
een grote handvol verse spinazie, grof gehakt
2 el mosterd
100 à 150 g witte vis
1 ½ tl olijfolie
een snuif gedroogde dille
peper en zout

Bereiding:

  1. Verhit 1 kl olijfolie in een wok en bak de bloemkoolroosjes zo ‘n 10 à 15 minuten. Roer af en toe, zodat ze niet aanbranden, maar wel een mooi goudbruin kleurtje krijgen. Kruid met peper en zout.
  2. Voeg de venkel toe en laat nog eens zo ’n 10 minuten stoven, onder regelmatig roeren. Voeg na 5 minuten de mosterd toe en schep de groenten goed om, zodat alles mooi bedekt wordt. Voeg ook wat gedroogde dille toe.
  3. Verhit ½ kl olijfolie in een pan en bak de vis enkele minuten aan elke kant, tot hij gaar is en een korstje heeft.
  4. Schep tot slot de spinazie door de groenten en laat nog even stoven, tot de blaadjes gaar en geslonken zijn. Serveer!

5 Comments

on “gebakken bloemkool en venkel met mosterd
5 Comments on “gebakken bloemkool en venkel met mosterd
  1. Superlekker!!!! Ik heb er een vegetarische versie van gemaakt, zonder dille. Ipv dille verse peterselie, blaadjes basilicum en provencaalse kruiden.
    Bij het stoven ook wat lookteentjes gebruikt.
    Ipv de vis, vegetarische gehaktballetjes….iedereen was blij…
    Het is waar bloemkool en mosterd combineren fantastisch!
    Dank je voor de inspiratie!!!!

  2. Bij gebrek aan bladspinazie een bot groene asperges samen met de venkel gewokt. Mijn pittige graanmosterd wat verzacht met een scheutje Pastis op het einde. Helemaal “Méditerranée”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *