gegrilde fruitlollies

Ik deelde onlangs mijn recept voor de op-en-top zomerse barbecuesalade met portobellosteak al met jullie maar deze gegrilde fruitlollies spannen toch echt de kroon in zomersheid. Met deze spiesjes kan je elke barbecue licht en gezond afsluiten. Ze zien er zonder moeite feestelijk uit, dus je krijgt ze zelfs aan kritische eters makkelijk verkocht. Bij gebrek aan buitengrill kan je ze trouwens ook bakken in een hete grillpan. Laat ze zeker niet sudderen op een laag vuurtje, want dan verliest het fruit teveel vocht. Kort en krachtig op een gloeiend heet rooster is de boodschap! Veel plezier ermee!

Karola's Kitchen - gegrilde fruitlollies

Ingrediënten:

watermeloen, in punten van zo’n 0,5 centimeter dikte
ananas, in punten van zo’n 0,5 centimeter dikte
1 el kokosolie
zeste van 1 limoen
2 blokjes donkere chocolade, of meer naar smaak
friskostokjes

Bereiding:

  1. Maak met een scherp mesje voorzichtig een kleine inkerving in de schil van de stukken fruit en wrik er een friskostokje in.
  2. Smelt de kokosolie en bestrijk het fruit aan beide zijden met de olie met behulp van een penseeltje. Grill de lollies enkele minuten op een gloeiend heet rooster, tot je aan weerskanten een mooi streepjespatroon hebt.
  3. Rasp er de limoenzeste en vervolgens de chocolade overheen en serveer onmiddellijk.

Tips:

Lees zeker en vast mijn tips voor een geslaagde groentebarbecue eens na als je binnenkort een tuinfeestje geeft!

Andere barbecuerecepten die ik eerder al op de website plaatste, vind je hieronder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *