Karola's Kitchen - sushi-ish hapjes

Norirolletjes met zalm

Als ik quiche durf maken zonder bladerdeeg, lasagne zonder lasagnevellen, noedels zonder noedels en spaghetti zonder pasta… dan vindt niemand sushi zonder rijst nog choquerend, toch? 
I love love loooooove sushi! Maar die smakeloze rijst hoeft er voor mij echt niet bij. En ik durf op restaurant intussen al schaamteloos vragen naar “de pasta van de dag zonder pasta”, maar bij het bestellen van zo ’n heerlijk kitscherige sushiboot hou ik braafjes mijn mond… Maar in mijn keuken is ’t op mijn manier!

sushi-ish

Ingrediënten voor 6 rolletjes:

1 norivel, in 6 repen gesneden
100 g rauwe zalm
1 komkommer (die je niet helemaal nodig hebt)
2 tl D&L 10% dressing (zie tips – of mayonaise)
½ à 1 tl wasabipasta, naar smaak

Bereiding:

  1. Snijd de zalm in 6 zo dun en zo lang mogelijke sneetjes.
  2. Gebruik een dunschiller om 6 lange repen van de komkommer te snijden. Vermijd hierbij de zaadlijsten, want deze bevatten teveel vocht.
  3. Vermeng de D&L 10% dressing met de wasabi. PROEF hierbij regelmatig en voeg de wasabi geleidelijk aan toe, naar je eigen smaak.
  4. Maak de rolletjes: leg op de nori een reepje komkommer, besmeer met de wasabidressing en leg er als laatste een sneetje zalm op. Rol strak op en snijd het uiteinde gelijk af. Steek er voorzichtig een prikkertje door.

Weetje:

D&L dressing 10% “met de volle smaak van mayonaise”. Dat is er misschien een beetje over, maar het is in elk geval wel een perfecte mayonaisevervanger. Een lekker, caloriearm sausje: ½ tl bevat slechts 7 kcal, terwijl eenzelfde hoeveelheid mayonaise 37 kcal bevat. Een aanrader dus voor wie graag op zijn calorie-intake let.

 

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten