Karola’s Kitchen!

_MG_0262 (2)De voorbije 20 jaar heeft mijn voedingspatroon nogal wat veranderingen ondergaan.
Op mijn 11de besloot ik geen vlees en gevogelte meer te eten. In mijn tienerjaren was gefrituurd voedsel mijn allergrootste vijand en passeerden diΓ«ten allerhande de revue. Als twintiger behaalde ik mijn master Biomedische Wetenschappen, met als zwaartepunt Voedingswetenschappen aan de UGent, experimenteerde ik met een veganistisch eetpatroon, liet ik een tijdje lactose achterwege en ging ik aan de slag met de voedselcombinatieleer. Ik verminderde mijn koolhydraatinname en begon zo ook meer en meer te neigen naar een eetstijl gebaseerd op onbewerkte, pure producten. Sommige zaken bleven hangen, anderen niet. En nu, de dertig net voorbij, kan ik stellen dat ik haar gevonden heb: mijn eigen favoriete, meest gezonde voedingsstijl.

Mijn eetpatroon valt moeilijk beknopt samen te vatten. Ik pas niet in het kant-en-klare vakje van de vegetariΓ«r of veganist. Ook heb ik geen glutenintollerantie, diabetes, PDS of andere stofwisselingsziekte. Dat mijn gerechten toch heel goed onthaald worden bij al deze groepen, komt volgens mij omdat de rode draad in mijn keuken gevormd wordt door groenten en fruit. Van het ontbijt over lunch en tussendoortjes tot avondmaal: plantaardig voedsel speelt steeds de hoofdrol! En ik word er ongelooflijk blij van als ik mensen ervan kan overtuigen dat zo puur, gezond en groen eten ook Γ©cht genieten kan zijn!

Via Karola’s Kitchen wil ik mijn passie voor gezond en lekker eten, mijn uit de hand gelopen interesse voor voedingswetenschappen en mijn liefde voor schrijven met jullie delen.
Hierbij wil ik absoluut niet de indruk geven alle wijsheid in pacht te hebben! Het is mijn levensstijl, mijn eigen samengestelde en dus ook geheel persoonlijke voedingsfilosofie, bijeengesprokkeld in de loop der jaren. Alles bekeken door mijn bril en beschreven in mijn woorden. Mijn manier van eten levert mij een fit en sterk lichaam, veel energie en een gezond gewicht op. In welke mate jij en je mooie lijfje ermee gebaat zijn, is dus volledig door jou te ontdekken!
Neem mee wat je leuk of interessant vindt, voeg desnoods zelf zaken toe, laat je inspireren… Of vind het allemaal dikke BS en ga naar de dichtstbijzijnde McDonald’s. Anyhow: veel plezier ermee!

Liefs
Karolien

PS Wat dat meenemen, toevoegen en inspireren betreft… Laat je volledig helemaal gaan in je keukentje! Wil je echter informatie en/of recepten gebruiken om te verspreiden of om in het openbaar mee aan de slag te gaan, graag een seintje vooraf. Alle stukjes die je op mijn blog terug vindt en alle recepten, zijn met veel liefde en tijd door mezelf gebrouwen en geschreven, dus daar ontvang ik met veel plezier de credits voor πŸ˜‰

21 Comments

on “Karola’s Kitchen!
21 Comments on “Karola’s Kitchen!
  • Wat fijn om te lezen! Zo ’n reacties vormen voor mij dan weer een stimulans πŸ™‚
   Na een weekje rust en vakantie (zonder laptop), ben ik terug helemaal klaar om opnieuw volop te bloggen! Hopelijk vind je hier wat inspiratie… πŸ™‚
   Laat het gerust weten als je iets aan- of opmerkingen hebt πŸ™‚

 1. Een goede vriendin van me, Tine Mys, stuurde me de link naar jouw blog deze week door. Ik was hem schandalig genoeg als op het net nog niet tegenkomen, dus ik ben Tine heel dankbaar hiervoor want ik vind hem super!
  Ik kan me wel vinden in jouw voedingsfilosofie! AlΓ© in de theorie dan en een stuk in praktijk, in tegenstelling tot jou heb ik het iets moeilijker om volgens de regeltjes te leven en zondig ik snel πŸ™‚ Maar wie weet met behulp van het lezen en volgen van jouw recepten hier dat het me inspireert om beter te doen πŸ˜‰ Liefs Claudia

 2. Ik ga hier zeker en vast inspiratie vinden. Ik heb nl. een chronische ziekte (fibromyalgie) en heb ondervonden dat voeding een invloed heeft op mijn energie en pijn. Ik heb het geluk gehad om uiteindelijk bij een dokter terecht te komen die mij aanraadde om geen snelle koolhydraten (brood, aardappelen, pasta, …) te combineren met eiwitten zoals vlees, vis, eieren, kaas, … Maar ik ben geen keukenprinses en heb recepten nodig om van te vertrekken (die ik soms al kan aanpassen naar mijn eigen smaak en goesting). Dus bedankt om jouw recepten te delen, Karolien.

 3. Hey Karolien, via een collega heb ik jouw website ontdekt : wat een feest ! Echt super leuke gerechtjes … wat een inspiratiebron. Hartelijk dank !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *