Asperges met ei, dille en Cavi-Art

Doorgaans worden asperges en ei gecombineerd met peterselie, maar dille past hier naar mijn mening nog beter bij! En dan nog wat zilte zeewierpareltjes erbij… Genieten!

asperges met ei, dille en lompviseitjes

Ingrediënten voor twee voorgerechtporties:
500 g witte asperges, geschild, uiteinden verwijderd (zie tips)
3 hardgekookte eieren
een grote handvol dille, fijngehakt
3 lente-uitjes, in fijne ringetjes
3 tl olijfolie
2 tl 1 Cavi-Art zeewierpareltjes (zie tips – of zwarte lompviseitjes)
peper en zout

Bereiding:

Breng een grote pot water aan de kook en kook de asperges in 8 minuten gaar.

Prak intussen 2 hardgekookte eieren en 1 eiwit fijn (1 eidooier belandt dus inderdaad in de vuilnisbak). Kruid goed met peper en zout en voeg ook de verse dille toe.

Verhit 2 ttheelepels olijfolie in een pan en roerbak de lente-uitjes gedurende een 3-tal minuten.

Meng de lente-uitjes en nog 1 extra theelepel olijfolie met het ei.

Leg de asperges op een bord en dresseer het eimengsel erover. Leg hier bovenop een theelepel zeewierpareltjes.

Tips:

Klik hier om een asperge-schil-instructiefilmpje te zien. Ik spreek altijd van het “breken” van de asperges in mijn recepten en hier zie je goed wat ik daar dus juist mee bedoel. Ik moet wel zeggen dat ik deze breektechniek ook voor witte asperges toepas en niet alleen voor de groene (zoals in het filmpje). Je houdt wel minder asperge over dan, maar ik vind het toch veilige”. Alle taaie delen zijn dan zeker weg! Vooral als ik voor bezoek kook, wijk ik daarom niet af van de breekmethode.

Gooi het asperge-afval niet weg! Je kan er een heerlijk soepje van maken. Klik hier om mijn asperge-to-the-rescue soep recept te bekijken.

cavi-artCavi-Art zijn zwarte zeewierpareltjes die zowel qua smaak, als look, als textuur lijken op lompviseitjes. Ze zijn te verkrijgen in de betere supermarkt, in de visafdeling.

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten