Karola's Kitchen - courgetti met feta, kerstomaatjes en olijven

Courgetti met feta, kerstomaatjes en olijven

Als tweede in de reeks ‘super snelle courgetti-gerechtjes’ schotel ik jullie deze combinatie met feta, kerstomaatjes, zwarte olijven, rode ui en oregano voor. Opnieuw een klassieker dus. Daar waar het vorige recept (courgetti met Parmezaan en pijnboompitjes) op de Italiaanse keuken geïnspireerd is, komt deze combinatie duidelijk overgewaaid uit de Griekse contreien. (Valt het op dat ik verlang naar zon en warmte?)
Als je een spiralize-beginner bent, lees dan zeker nog een al mijn tips na via DEZE LINK.

Karola's Kitchen - courgetti met feta, kerstomaatjes en olijven

Ingrediënten voor één eter:

1 courgette, het bruine topje verwijderd (de steelaanzet niet verwijderen)
15 kerstomaatjes, gehalveerd
½ kleine rode ui, in heel fijne halve ringetjes
50 g feta, verkruimeld
8 zwarte olijven, in ringetjes
1 tl olijfolie (eventueel met chili, als je van wat pit houdt)
½ tl balsamicoazijn
½ tl gedroogde oregano
versgemalen zwarte peper en grof zeezout

Bereiding:

  1. Zorg er ook voor dat alle ingrediënten helemaal voorbereid klaarliggen om je gerecht samen te stellen.
  2. Draai met behulp van een spiraalsnijder de courgette in sliertjes. (Klik HIER voor al de nodige uitleg, mét how-to foto’s en tips.) Kies voor de fijnste optie.
  3. Schep in een grote kom de courgetti, rode ui, gedroogde oregano, versgemalen zwarte peper en grof zeezout, balsamico-azijn en chili-olijfolie voorzichtig om, tot alle ingrediënten goed vermengd zijn. Verdeel de kerstomaatjes erbovenop en strooi de feta en olijfjes eroverheen.

Tips:

Spiralize away! Ook met onderstaande gerechtjes:

Je kan een overschotje olijven niet alleen kwijt in de courgetti alla puttanesca, maar ook in de volgende recepten:

 

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten