Gegrilde courgette en appel met geitenkaas en walnoot

Een prachtige, overheerlijke lunch, noem ik dit! Het vergt zonder enige twijfel wat meer tijd dan het smeren van een boterham, maar het is dan ook veel lekkerder en voedzamer. Het grillen van de courgette kost dan wel een beetje moeite, maar het geeft zo ’n heerlijke, unieke smaak aan de groente! En bovendien wordt dat beetje werk dan weer gecompenseerd door de artisjokken uit blik 😉 Kwestie van te geven en te nemen en zo.
Het zoete van de appel en de honing maakt dat dit gerecht ook prima past bij een brunch!

gegrilde courgette en appel met geitenkaas en walnoten (637x640)

Ingrediënten voor één grote eter:
1 courgette, in de lengte gehalveerd en in plakken van 0,5 centimeter
1/2 appel, in plakken van 0,5 centimeter
1/2 blik artisjokharten, in vieren gesneden
1 el olijfolie
1 el natuuryoghurt
1/4 tl honing
1/4 tl korianderpoeder
rasp van de schil van 1 limoen
sap van 1/8 limoen
60 g geitenkaas (Chavroux rolletje of Damse mokke), in kleine plakjes gesneden
een handjevol walnoten, grof gehakt
verse bladpeterselie, fijn gehakt

Bereiding:

  1. Meng de courgette en appel in een kom met de olijfolie, peper en zout.
  2. Gril de courgette en appel in een grillpan, een 2-tal minuten aan elke kant, tot je mooie bruine streepjes te zien krijgt. Leg de schijfjes die klaar zijn even apart. De partjes appel snijd je vervolgens nog eens in drie.
  3. Meng de yoghurt met de honing, de limoenrasp, het limoensap, de koriander en peper en zout.
  4. Doe de courgette, appel, artisjokharten en de dressing in een kom en schep alles voorzichtig om.
  5. Schik de plakjes geitenkaas op de salade en strooi er de walnoten en peterselie over.

Weetje:

Damse mokke smaakt iets milder dan Chavroux. Het is een biologische, Belgische kaas, die gewoon bij Colruyt te verkrijgen is.

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten