Gegrilde courgette met frambozen en brie

Deze op-en-top zomerse salade, met die wondermooie framboosjes en hun magische anti-rimpelkrachten, kan je gerust ook met veldsla of eikenbladsla maken.
Zoals wel al duidelijk is ben ik een enorme rucolafan! Door zijn pittigheid is dit kleine slasoortje niet gewoon “vulling”, maar een volwaardige smaakmaker. Ik voeg ook wel eens komkommer toe, om nog wat meer beet te geven aan deze salade.

gegrilde courgette met frambozen en brie (640x422)

Ingrediënten voor één gewone eter:

50 g rucola, gespoeld en gedroogd
½ courgette, in halve schijfjes
1 lente-uitjes, in fijne ringetjes
een handvol frambozen, gehalveerd
60 g brie, in stukjes
een handjevol geschaafde amandelen
1 tl olijfolie
½ tl balsamicoazijn
½ tl gedroogde oregano
peper en zout

Bereiding:

  1. Schep de courgettes om met ½ kl olijfolie, de oregano, peper en zout. Verhit een grillpan en grill de schijfjes enkele minuten aan elke kant, tot ze een mooi kleurtje hebben. Zet apart.
  2. Rooster de amandelen goudbruin in een droge pan.
  3. Vermeng de rucola met het lente-uitje, de andere ½ kl olijfolie en de balsamicoazijn. Schep vervolgens de courgettes erdoor.
  4. Voeg als laatste de brie, frambozen en amandelen toe en schep voorzichtig om. Kruid eventueel wat bij met peper en zout.
Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten