Veldsla met asperges, avocado, scampi en curry

Dat beetje curry doet het hem in dit gerecht!

veldsla met asperges, avocado, scampi en curry (640x454)

Ingrediënten voor één gewone eter:

50 g groene mini-asperges
1 lente-uitje, in ringetjes
50 g veldsla, gespoeld en gedroogd
9 scampi, gepeld en darmkanaal verwijderd
½ avocado, in blokjes
6 kerstomaatjes, in vieren
2 kl olijfolie
½ kl sherryazijn (xeresazijn)
½ kl vloeibare honing
¼ kl currypoeder
een snuif gedroogde chilipeper
peper en zout

Bereiding: 

  1. Verhit 1 kl olijfolie in een pan en roerbak de scampi en de mini-asperges zo ‘n 4 minuten. Kruid met wat peper en zout.
  2. Meng 1 kl olijfolie, azijn, honing, currypoeder en chili tot een vinaigrette.
  3. Schep de veldsla om met de vinaigrette. Voeg de tomaatjes, het lente-uitje, de scampi, de asperges en de avocado toe en schep voorzichtig om. Kruid eventueel nog wat bij met zout.

 Tip:

Serveer meteen! Veldsla is, net als rucola, heel gevoelig voor het zuur van de tomaten en de azijn. Maak je deze salade vooraf, voeg de vinaigrette en de tomaten dan nog niet toe.

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten