Zoetzure salade met kidneybonen

Deze verrassende salade blijft erg lang fris en knapperig, je kan haar perfect een nacht in de koelkast laten staan. Ideaal dus als lunchpakket en daarom ook één van mijn favorieten!

zoetzure salade met kidneybonen (640x629)

Ingrediënten voor één normale eter:

50 g voorgekookte prinsessenboontjes (6 minuten)
75 g voorgekookte broccoliroosjes (4 minuten)
40 g chuka wakamé
1 kleine rode paprika, in stukken
1 lente-uitje, in ringetjes
1 klein blikje rode kidneybonen
4 cocktailtomaatjes, in vieren
1 kl olijfolie
1/8 kl gemberpoeder
1 ½ kl loempiasaus (of een andere zoetzure saus)
een snuifje gedroogde chilivlokken
zout

Bereiding:

  1. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de paprika in enkele minuten gaar. Laat even afkoelen.
  2. Doe alle ingrediënten bij elkaar en schep om.

Weetje:

Chuka wakamé is geen vieze ziekte! Het is een zeewiersalade: ‘wakamé’ is de naam van het wier en ‘chuka’ is de naam van de bereiding. Het is met andere woorden een kant-en-klaar product! Superlekker! Ik lepel zo ’n potje soms gewoon uit, als tussendoortje. Het heeft een heel aparte, wat zoete smaak en zit propvol vitaminen en mineralen.
Stel dat je geen wakamé kan vinden, voeg dan wat meer loempiasaus toe en wat geroosterde sesamzaadjes om de salade extra smaak te geven.

Tips:

Loempiasaus is een caloriearme saus, die niet alleen zoetzuur is, maar ook wat pikant. Als je een andere zoetzure saus gebruikt, voeg je best nog wat meer chili toe.

Rode kidneybonen zijn in elke supermarkt verkrijgbaar. Een klein blikje is een perfecte eenpersoonsportie.

Ik kook prinsessenboontjes, broccoli, bloemkool… vaak voor en bewaar ze in doosjes in de koelkast. Een slaatje maken, vergt op die manier heel wat minder tijd!

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten