recepten

Karola's Kitchen receptenYou call this food?! This is what food eats!

Oftewel Mijn Papa’s reactie toen hij één van mijn lunchpakketjes onder ogen kreeg. Toen ik hem echter liet proeven, moest hij toegeven dat het “veel lekkerder was dan verwacht”.

Groenten
vormen inderdaad niet alleen de basis van elke voedselketen, maar ook van al mijn gerechten. Bij zoetigheden draait het steeds rond fruit.
– Ik heb zo ’n vaag vermoeden dat dat bij de (niet toevallig) obese (niet toevallig) overleden (niet toevallig) Amerikaan die mijn daddy citeerde inderdaad niet het geval was…

Ik hou van voedsel dat EN lijnvriendelijk EN gezond EN lekker is. In mijn Kitchen zal je dan ook enkel recepten terugvinden die aan deze drie voorwaarden voldoen.
Al mijn gerechten zijn eigen creaties, die steeds gluten- en meestal suikervrij zijn. Ook vegetariërs en veganisten kunnen hier terecht, want vlees en gevogelte krijgen, intussen al 20 jaar, geen plaats in mijn menu’s.

Ik kies ervoor om zuinig te zijn met pasta, brood, aardappelen en rijst. Ik heb van nature geen maatje 38 en heb flink gestruggled om mijn overtollige kilo’s kwijt te spelen. Gezond eten is prioriteit voor mij, maar ik vind het ook belangrijk mijn huidige gewicht hierbij te behouden. Ook de weinig traditionele samenstelling van mijn gerechten is geen toeval. Ik eet niet zomaar alles bij elkaar, want bepaalde voedselcombinaties geven me een moe en opgeblazen gevoel.
(Klik op bovenstaande links om meer te lezen over al die vreemde eetgewoontes van me…)

Niets omdat het moet. Ik eet gewoon liever, smakelijker en beter zo.

Nog even enkele praktische dingetjes:
De afkorting kl / tl staat voor koffielepel / theelepel, ofwel 5 ml.
De afkorting el staat voor eetlepel, ofwel 15 ml.
Ik gebruik hiervoor maatlepeltjes (ooit bij Hema gekocht, geloof ik), maar doodgewone keukenlepels komen wel in de buurt van deze afmetingen.

 

 

 

4 Comments

on “recepten
4 Comments on “recepten
  1. Waaw! Echt waar! De ovenschotel met cougette, tomaat en feta was het eerste wat ik had klaargemaakt van je recepten. En viel hier direct in de smaak! Benieuwd naar de rest!
    Ik ben fan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *