Ik ben niet heel erg avontuurlijk als het op mijn ontbijt aankomt…
Zo goed als elke dag start ik met fruit, yoghurt, noten en zaden.
Maar elke dag opnieuw geniet ik er zoooooo van!
Ik ben momenteel erg into de combinatie van peer, kaki en granaatappel. De peertjes staan namelijk nog steeds erg laag geprijsd, de kaki’s zijn nu heerlijk zoet en de granaatappelpitjes lijken wel te exploderen van alle robijnroodheid!
Mijn papa wordt daar enorm zenuwachtig van, van granaatappels. ’t Is te zeggen, van te aanschouwen hoe ik een granaatappel ontpit. Toegegeven, het vraagt wat geduld en prutswerk, maar ik word er net zen van 🙂 En met de pitjes van één vrucht kan ik wel drie lekkere, verkwikkende en gezonde ontbijtjes maken. Mijn prutswerk loont dus 😉
Ik heb al allerlei ontpittrucjes uitgeprobeerd: met kloppen en slaan en water en ik heb zelfs een speciaal apparaatje aangeschaft. Maar er bestaat geen megahandige en supersnelle methode, vrees ik…
Ik doe het zo:
Ik rol de granaatappel eerst stevig over mijn werkvlak. Hierbij voel je dat er al heel wat pitjes loskomen van de schil. Vervolgens snijd ik de granaatappel horizontaal in twee en in elke helft maak ik een aantal inkervingen in de schil. Tot slot keer ik de vrucht als het ware “binnenste buiten”. Dat stelt de meeste pitjes bloot. En dan kan het peuteren (en zen worden) beginnen… 🙂
Dit alles doe ik op een bordje, zodat ik ook het lekkere sap dat vrij komt kan opvangen!
8 reacties
Ik word net van dat meppen heel zen 😀
Maar daarna keer ik hem ook binnenstebuiten om de resterende pitjes eruit te halen, goeie tip!
Haha 😀 Nee, die pitten die dan alle kanten opspringen… Te chaotisch voor mijn brein 😉
Ik klop ook met een houten lepel, boven een kom die in de gootsteen staat, zodat mijn hele keuken niet volhangt met spetters 😉
Bij mij blijven er altijd keiveel pitjes zitten dan! Ofwel ben ik gewoon te soft… 🙂
Wat ook werkt is het uitpellen onder (stromend) water.
Gaat super snel!
Maar zo zonde dat je al dat lekkere, kostbare sap kwijt bent dan… 😉
Hoi, net je website ontdekt! Super! Ikzelf ben een 3 maand bezig met koolhydraatarm te eten, 6 kg kwijt, tijdens de eerste 2 maanden ,nu blijf ik zo wat hangen van gewicht maar voel me heel goed! Je gerechtjes zien er allemaal heel lekker uit, ik ga er zeker een paar uitproberen, wel n paar vraagjes, in fruit zitten toch veel koolhydraten? Omdat je bij je ontbijt wel wat fruit meegebruikt, ik at maar 1 stuk per dag de laatste maanden , daarvoor altijd veel meer. Ook gaan wij onze bloem halen bij Marco bakker, in Kontich, zuivere bloem , allerhande, en int weekend is dat mijn zonde ?..
Ps ik pel mijn granaatappel in n bakje met water, ook eerst in partjes doen, maar dan het uitdrukken in water
Groetjes en nog eens merci voor al het lekkers!
Hey Ingrid!
Ik eet koolhydraatarm waarmee ik bedoel dat ik veel minder koolhydraten eet dan dat volgens de (hoogbejaarde) voedingsdriehoek aanbevolen wordt. Maar ik zeker niet koolhydraatvrij! Ik eet heel veel fruit, ’s ochtend en als 4-uurtje. Per dag heb ik toch wel 3 tot 4, uitgezonderd zelfs 5 stukken binnen. Fruit bevat inderdaad veel natuurlijke suikers, maar ook heel veel vocht, vezels, vitaminen en mineralen. Gewicht verliezen is één ding, maar voor mij gaat het niet ten koste van alles. Fruit blijft hier dus zeker in grote mate aanwezig. Ik vind het ook gewoon SUPER lekker 🙂
Je zal trouwens zien dat ik ook regelmatig peulvruchten gebruik. Ook koolhydraten maar opnieuw bronnen van zoveel goeds!
Heel veel plezier met het koken en eten van mijn gerechtjes! Ik hoop dat je hier heel veel inspiratie vindt 🙂
Groetjes
Karolien