Bolletjescourgette met champignons en feta

De tijd dat uitsluitend paprika’s met uitsluitend gehakt gevuld konden worden, is zooooo gepasseerd. Gelukkig! En bolletjescourgettes zijn volgens mij speciaal gemaakt om volgepropt te worden, met groentjes uiteraard. Ze zijn ietsjes duurder dan de gewone courgettes (die je eigenlijk ook perfect kan vullen), maar ze zijn zo ontzettend mooi, dat ik er met plezier die paar cent extra aan uitgeef. Het vruchtvlees weggooien is dwaas. Als je het fijn hakt, kan je het perfect en elegant in het gerecht verwerken! 

bolletjescourgette met champignons en feta

Ingrediënten voor één voorgerechtportie:

1 ronde courgette
8 à 10 champignons
twee handenvol rucola
1 lente-uitje, in ringetjes
1 teentje knoflook, geperst
een klein handje pijnboompitten
50 g feta, in kleine blokjes
½ kl gedroogde oregano
2 kl olijfolie
versgemalen zwarte peper en grof zeezout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd het topje van de courgette en hol de courgette voorzichtig uit met behulp van een koffielepeltje. De randen moeten ongeveer 0,5 cm breed zijn. Bewaar het vruchtvlees.
  3. Smeer zowel de binnen- als buitenkant, als het hoedje van de courgette in met 1 kl olijfolie. Plaats in een ovenschotel en zet 20 minuten in de oven.
  4. Rooster de pijnboompitjes in enkele minuten goudbruin in een droge pan. Zet opzij.
  5. Hak de champignons en het vruchtvlees van de courgette fijn. Verhit 1 kl olijfolie in een pan en roerbak beide groenten, samen met de knoflook zo’n 15 minuten (of tot wanneer het vocht verdampt is).
    Kruid intussen met de oregano en het zeezout. Zet het vuur uit.
  6. Verscheur een klein handje rucolablaadjes boven de champignons en schep deze samen met het lente-uitje, voldoende versgemalen peper en de feta door elkaar.
  7. Haal de courgette uit de oven en vul ze met het champignonmengsel. Eventuele overschot leg je er maar wat omheen. Schep de overige rucola op het bord en strooi de pijnboompitjes over alles heen.
    En uiteraard afwerken met een mooi courgettehoedje!

Tip:

Als je courgettes, lang of rond, te lang laat liggen, wordt de schil wat taaier en vooral onaangenaam bitter. Deze mooie bolletjes schillen, zou het gerecht redelijk verknoeien. Gebruik je ronde courgettetjes (yep, dit is de juiste schrijfwijze) dus kort nadat je ze gekocht hebt!

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten