Broccolivisburgers met nog meer broccoli

Ik ben niet echt fan van valse bescheidenheid (maar wel van broccoli!). Dus ik gooi het maar meteen in de groep: dit zijn én de lekkerste én de lichtste visburgers die ik ooit gegeten heb! 

broccolivisburgers met nog meer broccoli (640x404)

Ingrediënten voor één grote eter:

Voor de broccolivisburgers:
175 g roodbaarsfilet, in grote stukken
1 ei
100 g voorgekookte broccoliroosjes
1 lente-uitje, in ringetjes
2 kl kokosrasp
een mespunt tot ¼ kl gedroogde chilipeper, naar smaak
peper en zout
2 kl olijfolie
1 limoen, de geraspte schil en wat van het sap

Voor de broccolisalade:
100 g broccoli in roosjes
100 g prinsessenboontjes, schoongemaakt, gehalveerd
40 g chuka wakamé
¼ kl sojasaus
een mespunt gedroogd chilipoeder

Bereiding:

  1. Doe de vis, de voorgekookte broccoliroosjes, het lente-uitje, het ei, de kokos, de geraspte limoenschil en de kruiden in een keukenmachine en maal fijn tot je een glad, kneedbaar mengsel hebt. Als je de tijd hebt, laat je dit best nog een half uurtje tot een uur opstijven in de koelkast. Dan ben je zeker dat je burgers mooi samenblijven tijdens het bakken.
  2. Vorm met je handen twee burgers van het mengsel.
    Verhit in een pan de olijfolie en bak de burgers aan elke zijde een goeie 5 minuten, tot ze mooi bruin zijn. Niet mee prutsen tussendoor! Laat ze rustig liggen en kleuren en draai ze voorzichtig om.
  3. Kook intussen de prinsessenboontjes in 6 minuten gaar. Voeg na 2 minuten de broccoliroosjes toe, zodat deze nog  4 minuten meekoken.
  4. Giet de broccoli en boontjes af en laat nog even op het vuur staan, zodat het overtollige vocht verdampt. Kruid met de sojasaus en de chili. (Peper en zout zijn dus overbodig!)
  5. Haal de groenten van het vuur, voeg de wakamé toe en roer om.
  6. Serveer de burgers, besprenkeld met het sap van de limoen, samen met de warme salade.

Weetje:

Chuka wakamé is geen vieze ziekte! Het is een zeewiersalade: ‘wakamé’ is de naam van het wier en ‘chuka’ is de naam van de bereiding. Het is met andere woorden een kant-en-klaar product! Superlekker! Ik lepel zo ’n potje soms gewoon uit, als tussendoortje. Het heeft een heel aparte, wat zoete smaak en zit propvol vitaminen en mineralen.

Tip:

Ik heb deze burgers ook al eens in het mini gemaakt, als aperitiefhapje. Uit bovenstaande hoeveelheden kon ik er 17 halen.
Superlekker met een snel dipsausje erbij van wat sojasaus en wasabi!

Voor degenen die, net als ik, de broccoli en boontjes reeds gekookt in de koelkast hadden staan: dompel voor de broccolisalade alles 1 minuut onder in kokend water en volg daarna gewoon het recept verder.

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten