Ceci n’est pas un spaghetti bolognaise

Mijn broer had toch bijna 3 minuten nodig om tot een “Eee! Da’s gene spaghetti?!” te komen.
Inderdaad gene spaghetti Kwintie, maar wel aubergini met tomatensaus en quorn. Moehahaha!
Na 20 vleesloze jaren weet ik in de verste verte niet meer hoe een spaghetti bolognaise smaakt. Maar ik weet natuurlijk wel hoe hij eruit ziet! En ook al boeit de smaak van pasta mij absoluut niet meer, toch vind ik het fijn om de pasta-ervaring na te bootsen. Slierten op een vork opkrullen heeft blijkbaar iets magisch, don’t ask me why.
Eerder maakte ik al een pasta-al-pesto-geïnspireerd gerechtje, met courgettes. En een noedelschotel op basis van o.a. wortel.
Deze spaghetti bolognaise zonder spaghetti en bolognaise kan dan toch niemand meer verbazen?
Aubergines in sliertjes snijden kost uiteraard wat meer tijd dan een pakje spaghetti openknippen. Maar door tomaten uit blik en diepvriesgroenten te gebruiken wordt dat extra werk perfect gecompenseerd! En in ruil voor alle calorieën en koolhydraten, krijg je wel massa’s smaak en voedingsstoffen. Deze voedselcombinatie van groenten en eiwitten is daarbovenop ook nog eens licht en makkelijk verteerbaar.
Een win-win-winsituatie met andere woorden!

ceci n'est pas un spaghetti bolognaise

Ingrediënten voor twee grote eters:

3 aubergines
600 g mediterrane groentemix (diepvries)
1 blik tomatenblokjes
1 pakje quorn gehakt
40 g Parmezaan, fijn geraspt
enkele blaadjes vers basilicum
3 kl gedroogde, mediterrane kruiden (basilicum, oregano, tijm)
1 kl spaghettikruiden
3 kl olijfolie
een flinke snuif chilivlokken
vers gemalen peper en grof zeezout

Bereiding:

  1. Snijd de aubergines in dunne plakken en snijd vervolgens elke plak in fijne slierten.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan of wok en roerbak deze berg aubergineslierten zo ‘n 10 minuten, tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout.
  3. Breng de diepvries groentjes, samen met de tomaten, de gedroogde kruiden en peper en zout aan de kook. Laat de saus een 10-tal minuten sudderen op een laag vuurtje, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen en overtollig vocht verdampt. Voeg tijdens de laatste 2 minuten het quorngehakt toe aan de saus.
  4. Dresseer de borden! Schep de saus bovenop de aubergineslierten en werk af met versgeraspte Parmezaan en wat blaadjes basilicum.
Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten