Gevulde paprika met Quorn en ui

Gevulde paprika met Quorn en ui

Mijn mama maakte dat vroeger af en toe, paprika’s gevuld met gehakt en daar een tomatensausje bij. Ik denk dat dat één van de redenen was waarom ik op mijn elfde besloot vegetariër te worden. Olijven, radijzen, artisjokken, ansjovis… Ik at het allemaal als kind. Maar die gevulde paprika’s, daar paste ik liever voor.
Nu ik groot en sterk ben, eet ik ze wel met plezier! Gevuld op mijn manier welteverstaan.
Als voorgerecht dien ik ze op met een eenvoudige frisse, groene salade. En wanneer ik dit gerecht als volwaardige maaltijd serveer, maak ik er nog een groenteschotel bij, zoals pompoen en raapjes of bloemkool en Chinese kool. Ik ben dan echter zuinig met de kaas en noten, want Quorn is al rijk aan eiwitten. Die calorierijke extraatjes dienen enkel nog als lekkere smaakmaker om de groenten perfect tot hun recht te laten komen!

gevulde paprika (800x533)

Ingrediënten voor twee voorgerechtporties:

1 rode paprika, gehalveerd, zaadjes en zaadlijsten verwijderd
2 behoorlijk grote witte uien, fijngehakt
2 tomaten
1 bakje Quorn gehakt
2 el Tomato Balanz ketchup van Heinz
1 ½ kl gedroogde tijm
½ kl gedroogde rozemarijn
1 kl gemalen komijn
½ kl harissa
2 kl olijfolie
versgemalen peper en grof zeezout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Vul een ovenschaal een centimeter hoog met water en plaats de paprika’s met de open zijde naar beneden in het water. Plaats 20 minuten in de oven.

Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de uien zo’n 15 minuten. Zorg ervoor dat ze niet bruin worden. Het toevoegen van zout kan hierbij helpen!

Snijd intussen de tomaten in vieren en verwijder de harde kern en zaadjes. Gooi deze echter niet weg, maar duw ze goed uit in een zeef en vang het sap op. Snijd de kwarten tomaat in blokjes.

Voeg de Quorn toe aan de uien, samen met alle kruiden, de harissa, de ketchup, de tomatenblokjes en het tomatensap. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.

Haal de paprika’s uit de oven, giet het water weg en vul ze met het Quornmengsel. Plaats ze op een bord en schep er nog wat van de vulling omheen. Werk eventueel af met een takje verse tijm.

Tip:

Wat Quorn eigenlijk precies is, kan je hier nog eens nalezen.
Andere recepten met Quorn zijn aubergine en Quorn op z’n Marokkaans en ceci n’est pas un spaghetti bolognaise.

Tomato Balanz ketchup van Heinz is een ketchup met minder suiker en minder calorieën dan gewone ketchup.

Harissa is een pikante pasta van rode peper, verkrijgbaar in tubes bij o.a. Colruyt.

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten