Karola's Kitchen - Gevulde tomaten met aubergine en olijven

Gevulde tomaten met aubergine en olijven

Al tien maanden lang mag ik met de trots de sjerp van Delhaize-ambassadeur dragen en ik hoop van harte dat mijn persoonlijke favoriete Delhaize-producten ook jullie kunnen smaken en inspireren. Boodschappen doen gaat er tegenwoordig vaak aan toe als een museum bezoeken: elke keer nieuwe dingen ontdekken, labels lezen en een denkbeeldig (en vaak ook Instagram Story-)lijstje maken van wat ik goed of net minder boeiend vond. Het personeel van Delhaize Ledeberg kent me intussen al als ‘de die die superveel vragen stelt, mega lang bij hetzelfde rek blijft staan en overal foto’s en filmkes van maakt’. And proud of it! 😀

Karolien Olaerts

Naast proeven, bloggen en Instagrammen, is er nog een heel leuk aspect aan Delhaize-ambassadeur zijn. Om de zoveel tijd, mag ik een recept ontwikkelen en – nog veel leuker – shooten voor het Delhaize magazine. Zo trok ik begin maart voor de tweede keer naar Studio Wauters in Overijse voor de fotoshoot van mijn tweede magazine-recept, zomerse gevulde tomaten met aubergine en olijven. Je kan je gratis exemplaar nu in elke winkel meenemen!

Toen Delhaize me vroeg iets uit te werken rond tomates farcies, oftewel gevulde tomaten, dacht ik: YES! Helemaal Karola’s Kitchen! En nog eens YES, want de trostomaten van Delhaize zijn werkelijk geweldig lekker. Doordat ze niet in een koeling, maar wel bij kamertemperatuur bewaard worden, zijn ze heerlijk zoet. Ik vulde ze hier met… nog meer groenten uiteraard 🙂 De parmezaan en olijven zorgen voor extra pit en de pijnboompitten voor wat crunch. Wil je dit gerecht toch graag vegan en/of lactosevrij houden, gebruik dan in plaats van parmezaan een combinatie van zongedroogde tomaten en edelgistvlokken om de auberginevulling op smaak te brengen. Smakelijk!

PS Binnen twee weken mag ik voor de derde keer de fotostudio in! Toch even een vriendelijke oproep om voor me te duimen, want het thema dat Delhaize dit keer in gedachten had, was toch een tikkeltje meer out of my comfort zone… Denk: zoetigheid! 😉
Het eerste Karola’s Kitchen-recept dat in Delhaize magazine verscheen, vind je via deze link.

Karola's Kitchen - Gevulde tomaten met aubergine en olijven
Fotografie: Studio Wauters

Ingrediënten voor 2 personen:

1 rode ui,
1 aubergine
2 tl olijfolie
1 dikke teen knoflook, geperst
1 tl gedroogde basilicum
4 grote trostomaten
10 zwarte olijven (zonder pit – ik gebruikte deze olijven, maar je kan elke soort kiezen die je lekker vindt)
2 handenvol verse basilicum
50 g parmezaan
25 g pijnboompitten
versgemalen zwarte peper en grof zeezout
een groene salade, voor erbij (zie tips)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Hak de ui fijn en snijd de aubergine in kleine blokjes.

Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de ui zo’n 5 minuten op een zacht vuurtje. Voeg de aubergine, geperste knoflook en het gedroogde basilicum toe en kruid met flink wat versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Laat het groentemengsel nog een 15 à 20 minuten stoven en schep regelmatig om.

Snijd intussen de hoedjes van de tomaten en haal de zaadjes en zaadlijsten er voorzichtig uit met behulp van een koffielepeltje. Schraap de tomaat goed uit, zodat er geen vocht achterblijft. Vang de resten tomaat op in een kom en schep zo’n 8 eetlepels van het vocht bij het auberginemengsel. Voeg nog wat extra tomatensap toe, indien de aubergine dreigen aan te branden.

Hak de olijven en verse basilicum fijn en rasp de parmezaan. Schep allen onder het auberginemengsel. Rooster de pijnboompitten in een droge pan, hak de helft ervan grof en meng ook deze bij de aubergines. Vul de tomaten met het auberginemengsel, plaats ze 12 minuten in de oven en serveer met een fris slaatje en de overschot geroosterde pijnboompitjes.

Tips:

Wil je dit gerecht toch graag vegan en/of lactosevrij houden, gebruik dan in plaats van parmezaan een combinatie van zongedroogde tomaten en edelgistvlokken om de auberginevulling op smaak te brengen.

Maak het jezelf gemakkelijk en serveer een handige groene slamix of een snel slaatje van rucola en komkommer bij dit ovengerecht, eventueel aangevuld met wat brood. Of ga toch voor een meer fancy bijgerecht zoals bijvoorbeeld de boontjessalade (klik hier voor het recept) of de linzensalade met balsamico en basilicum (klik hier voor het recept).

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten