Portobello met broccoli en spinazie

Portobello met broccoli en spinazie

Portobello’s zijn de max. Het zijn niets meer of minder dan uit de kluiten gewassen bruine champignons. Men laat ze doorgroeien en oogst ze gewoon wat later. Hierdoor worden ze niet alleen groter, maar ook steviger: ideaal om op te vullen met van alles en nog wat dus! Precisiewerk komt hier totaal niet aan te pas. Fouten zijn onmogelijk, want ze zien er sowieso altijd spectaculair en feestelijk uit!
Je vindt 1001 recepten om portobello’s op te vullen met rijst, kaas en vlees en dan nog wat broodkruimels of bloem erbij om alles te binden… Ik krijg al buikpijn bij het idee alleen. (Dramaqueen?? Moi?!)
In dit gerecht heb ik ze gevuld met, hoe kan het ook anders, groenten! En ze zijn heeeeeeeeerlijk. De rauwe lente-ui zorgt voor wat extra pit en ik doe er net genoeg geitenkaas bij om het smeuïg en helemaal af te maken. En meer moet dat niet zijn…

portobello met broccoli en spinazie

Ingrediënten voor twee voorgerechtporties:

2 portobello’s
1 stronk broccoli, in roosjes
100 g verse spinazie
4 à 5 lente-uitjes, in fijne ringetjes
½ potje zachte geitenkaas, zoals Chavroux
1 kl olijfolie
een snuif gedroogde en gemalen chilivlokken
versgemalen peper en grof zeezout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Wrijf de portobello’s in met de olijfolie en plaats ze 20 minuten in de oven, met de onderkant van de champignons naar boven gericht.
  3. Breng water aan de kook en laat de broccoliroosjes 6 minuten koken. (Wat langer dan mijn heilige 4 minuten dus, maar ze dienen dan ook geplet te worden.) Giet de broccoli af en laat even uitlekken, maar niet afkoelen!
  4. Scheur de spinazieblaadjes boven de nog warme broccoli. Ze zullen nog een beetje slinken hierdoor. Doe de geitenkaas, lente-uitjes en kruiden erbij en schep alles goed om.
  5. Schep een berg van de broccolivulling op de portobello’s en plaats nog 5 à 10 minuten in de oven.

Tip:

De overschot aan vulling kan je tussen de paddenstoelen in leggen en zo mee opwarmen om als extraatje te serveren. Of je kan ze bewaren en de volgende dag als lunch of tussendoortje oppeuzelen. Voeg er dan nog wat gehalveerde kerstomaatjes en geroosterde pijnboompitjes aan toe.

Eigenlijk kan je elke groentemengeling in een portobello proppen, laat je creativiteit de vrije loop! Of niet. En vul ze met spinazie en feta. Zooooooooo niet-origineel, maar wel geweldig lekker!

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten