wetenschap

Het menselijk lichaam en het effect van voeding hierop interesseert mij. Veel!
Karola's Kitchen wetenschapIk studeerde Biomedische Wetenschappen, met in mijn laatste jaar Voedingswetenschappen als zwaartepunt. De kennis die ik daar opdeed, wakkerde mijn interesse alleen maar aan en sindsdien ben ik steeds informatie blijven verzamelen.

Het is niet mijn bedoeling in mijn rubriek “wetenschap” te vervallen in allerlei onbegrijpelijk vakjargon. Het is ook niet mijn bedoeling zware uitspraken te doen omtrent ernstige ziektes of aandoeningen. Wel wil ik enkele effecten van voedingsstoffen zo eenvoudig mogelijk uitleggen.

Eén van de redenen waarom ik zo weinig moeite heb met consequent gezond eten, is namelijk omdat ik heel goed weet en begrijp welke effecten zogenaamd ongezonde voedingsmiddelen allemaal kunnen hebben. Deze kennis wil ik dus ook met jullie delen. En wie weet zien die verleidelijke vettig- en zoetigheden er dan toch niet meer zo heel verleidelijk uit en geven broccoli, spruitjes en zeewier je dan meteen het water in de mond!
Hoop doet leven hè.

In de categorie “mijn basisprincipes” vind je mijn basisvoedingsprincipes terug. Wetenschapjes die mijn dagdagelijkse eetgewoonten bepalen.
In de categorie “my truth about food” kan je enkele interessante weetjes terugvinden over enkele, naar mijn mening bijzondere voedingsmiddelen.
Want weten is (niet) eten!

2 Comments

on “wetenschap
2 Comments on “wetenschap
 1. Goedenavond!

  Tijdens het surfen kwam ik uw mooie website tegen en vooral ook lekkere recepten.

  Graag wil ik u vragen of ik een aantal recepten mag overnemen op mijn website (soms met kleine aanpassing om het lactosevrij te maken), natuurlijk met een bronvermelding en aanbeveling uw site ook met een bezoekje te vereren.

  Ik hoop spoedig van u te vernemen.

  Groetjes
  Renate

  • Dag Renate
   Als je – zoals je zelf zegt – een bronvermelding (met een rechtstreekse link) bij elk van de recepten die je zou willen overnemen, plaatst, is dat voor mij prima 🙂 Bedankt om me hiervan op de hoogte te brengen, dat waardeer ik! Ik steek heel veel tijd in het bedenken, uittypen en fotograferen van mijn gerechten, dus als ik daar dan ook de credits voor krijg, vind ik het een eer om op andere websites vermeld te worden!
   Ga je gang dus 😉
   Groetjes
   Karolien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *