Karola's Kitchen - nectarines uit de oven met gemberkwark

Nectarines uit de oven met gemberkwark

Het is nectarineseizoen en daar geniet ik graag met volle teugen van. Druipende kinnebakken en kleren vol plekken, neem ik er graag bij. Toch kan het ook net iets eleganter: met dit overheerlijke dessert bijvoorbeeld. Het recept komt van één van de kookboeken van The Green Kitchen. Ik maakte er de gemberkwark bij, als pittig extraatje.

Bij een feestelijke gelegenheid is een mooie zoetigheid altijd wel op zijn plaats. En een feestelijke gelegenheid IT IS! Want de Karola’s Kitchen Facebook fanpagina overschreed de grens van 6000 vind-ik-leuks en ik nam nog niet de tijd om jullie daar uitgebreid voor te bedanken, dus DANK JULLIE WEL. Jullie enthousiasme is hetgeen mij blijft motiveren dus een oprechte kus en knuffel voor al jullie reacties, berichtjes en betrokkenheid. Da’s steeds weer genieten!

En nu genoeg gespeecht 😉 Let’s eat!

Karola's Kitchen - nectarines uit de oven met gemberkwark

Ingrediënten voor 2 eters:

2 stevige nectarines
1 sinaasappel
1 vanillestokje, uitgeschraapt
25 g ongezouten pistachenootjes, grof gehakt
1 tl honing (of meer naar eigen smaak)
125 g magere verse kaas
1 tl steviapoeder (of meer naar eigen smaak – je kan gerust ook een ander zoetmiddel gebruiken)
1 tl versgeraspte gember

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Pers de sinaasappel uit en verwarm het sap samen met de zaadjes uit de vanillepeul en de honing tot een homogeen mengsel. Roer er de pistachenootjes doorheen.
  2. Snijd de nectarines in twee en verwijder de pit. (Dit lukt het beste als je beide nectarinehelften in tegengestelde richting draait.) Plaats de helften in een ovenschaal met de gesneden kant naar boven. Schep de pistachenootjes erin en verdeel het overgebleven sap erover. Plaats het fruit 20 minuten in de oven.
  3. Vermeng de verse kaas met het steviapoeder en de gember. Verdeel de nectarines voorzichtig over de borden en lepel er wat verse gemberkwark bij. Afwerken kan met wat gehakte pistachenootjes en dunne schijfjes gember.

Tips:

Heb je nog verse kaas over? Probeer dan zeker het ontbijt warme peer en bosbessen met platte kaas en noten eens uit!

Een andere dessertje waarin je de pistachenootjes kan gebruiken (én één van mijn persoonlijke favorieten) is de muntlimoenyoghurt met aardbeien en amarettioekjes.

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten