Watermeloenijslollies

Bij zomer hoort zon en bij zon hoort ijs. En waterijsjes zijn niet alleen ongelooflijk schattig maar ook heerlijk retro. Mijn mama perste altijd verse appelsientjes en maakte daar dan ijslollies van. Doodeenvoudig, maar o zo lekker.
Maar je kan je er natuurlijk ook helemaal mee uitleven als je wat begint te mix-en-matchen. Gebruik fruit en kruiden of voeg eventueel yoghurt (met een smaakje) toe.

watermeloenijslollies (480x640)

Ingrediënten voor 10 ijslollies:

700 à 750 g watermeloen
2 tl steviapoeder
een handvol muntblaadjes
het sap van ¼ citroen

Bereiding:

Snijd de watermeloen in grote stukken en verwijder alle pitjes. Vang het sap hierbij zoveel mogelijk op.

Mix de watermeloen en munt fijn in een blender en breng op smaak met het steviapoeder en citroensap.

Schenk het mengsel in ijslollyvormpjes en laat een nacht opstijven in de diepvries.

Tip:

Dit watermeloenmengsel vormt ook een heerlijk drankje! Wat ijsblokjes erbij en een takje munt en hup: je hebt een verfrissende, zomerse mocktail!

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten