Karola's Kitchen - smoothie met aardbeien en munt

Super soft smoothie met aardbei en munt

Het leven van een foodblogger kan soms lastig zijn. Suikervrij roomijs uittesten is bijvoorbeeld één van die vervelende aspecten van de job. NOT 😀 Het Belgische bedrijf Just Ice heeft zijn assortiment stevia ijs, Ice Crime verbeterd en uitgebreid en liet mij daarvan meegenieten. Ik mocht allerlei smaken (vanille, mokka, chocolade en aardbei) Ice Crime ijs uittesten en eerlijk waar: ze vielen allemaal enorm in de smaak. Het feit dat het ijs nauwelijks suiker en calorieën bevat, maakten het genot alleen maar groter 😉

Ice Crime is roomijs dat niet gezoet wordt met suiker maar met polyolen (suikeralcoholen) en stevia (steviolglycosiden). Ik ben een fan van stevia. Daar schreef ik een hele tijd geleden al een uitgebreid artikel over (klik HIER om erheen te surfen). Joepiejee dus voor stevia-ijs! Zeker omdat er absoluut niets te merken is van een bittere smaak bij Ice Crime.
Er worden ook polyolen gebruikt om het ijs te zoeten, meer bepaald maltitol, sorbitol en erythritol. Deze zoetstoffen worden amper opgenomen door ons lichaam en geven daardoor dus ook nauwelijks energie (de calorieën die erin zitten neem je dus niet op) en zorgen niet voor een stijging van de bloedsuikerspiegel. Polyolen zijn daarom geschikt voor mensen met diabetes en worden vaak gebruikt in suikervrije, zoete producten. Het voordeel van deze zoetstoffen, brengt wel een mogelijk nadeel met zich mee… Ongetwijfeld heb je al op suikervrije producten het zinnetje “overmatig gebruik kan een laxerend effect hebben” gespot. Doordat polyolen namelijk niet opgenomen worden ter hoogte van de dunne darm, komen ze in hun geheel in de dikke darm terecht waar ze door de aanwezige bacteriën wel gesmaakt worden. Die bacteriën stellen vervolgens gassen vrij en die gassen kunnen voor euhm ja… gas zorgen dus hè. Polyolen trekken ook water aan en in combinatie met de geproduceerde gassen, kom je dan tot dat mogelijke laxerende effect.
Ikzelf eet regelmatig koekjes die met polyolen gezoet zijn, zonder problemen. En ook van dit ijs ondervond ik niets nadelig (zelfs na een behoorlijk hoeveelheid verslonden te hebben tijdens een ‘House Of Cards’-marathon). Als je een super gevoelige spijsvertering hebt, kan je echter beter voorzichtig omspringen met alle producten gezoet met polyolen.
Gunstig voor de bloedsuikerspiegel dus, Ice Crime ijs! En daarnaast ook lief voor de lijn. Het vanille ijs bevat 138 kcal per 100 g. Het aardbeienijs zelfs amper 105! Vergeleken met de 320 kcal per 100 g voor mijn favoriete Ben & Jerry’s Peanut Buttercup, is dat peanuts.
Het allerbelangrijkste zou ik nog vergeten. Ice Crime is LEKKER. Zo, zonder meer. Om er een feestelijke twist aan te geven, maakte ik er ook deze heerlijke, frisse smoothie mee. De muntthee die ik gebruik, geeft een leuk accent aan dit drankje. Veel subtieler dan er verse munt doorheen te blenden. Laat de zomer maar komen!

Karola's Kitchen - smoothie met aardbeien en munt

Ingrediënten voor één smoothie:

1 cupje(60 g) Ice Crime aardbeienijs
60 g diepvries rode vruchten
1 zakje muntthee
150 ml kokend water
1/2 tl ahornsiroop, als je wenst

Bereiding:

  1. Zet een kopje muntthee met behulp van het theezakje en het kokend water en laat dit volledig afkoelen.
  2. Mix het aardbeienijs, de rode vruchten, de koude thee en de ahornsiroop fijn in een blender.

Tips:

Smoothie-lover? Dan kunnen onderstaande recepten je ongetwijfeld ook bekoren!

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten