Dit is Lepelhapje met avocado en appel 2.0. In mei 2014 ging versie 1.0 online en de bijhorende foto was overeenkomstig mijn fotografische kwaliteiten van dat moment. (Lees: pijnlijk triest.) Vandaag, vierenhalf jaar later is dit aperitiefhapje nog steeds één van de populairste gerechten op mijn blog. Het werd intussen al meer dan 25 000 keer bekeken en elk dag opnieuw bezoeken lezers dit recept. Ik vond het dus hoog tijd om dit lepelhapje eens een nieuw uithangbord te geven en in één klap het vegetarische alternatief een volwaardig plaatsje te geven op de foto en in het recept.
Ik hou van lepelhapjes omdat ze me doen denken aan de oneindige reeks recepties die mijn mama ooit heeft gegeven. Het leek eeuwen te duren om het lekkers precies op de lepeltjes te leggen maar wanneer ik met de schotel rond ging bij de gasten, waren de kleine kunstwerkjes in één hap weg. Fascinerend. Later leerde ik dat lepelhapjes naast nostalgisch en fascinerend ook ontzettend handig zijn. Geen geprutst met een glaasje en vorkje, waarvoor je beide handen vrij moeten zijn, maar gewoon HAP. En weg. Praktischer is volgens mij onmogelijk.
Het Lepelhapje met avocado en appel 1.0 bevatte garnaaltjes. En zo eet ik dit hapje nog altijd het liefste. Het veggie alternatief met feta geef ik er echter graag bij! Wees wel wat zuiniger met de feta, in vergelijking met de garnalen, gezien deze veel scherper en aanweziger is van smaak.
Ingrediënten voor 20 lepelhapjes (10 met garnaaltjes en 10 met feta):
1/8 komkommer, zaadlijsten verwijderd, in heel kleine blokjes 1/4 appel, in heel kleine blokjes 1/2 avocado, in heel kleine blokjes 1 el fijngehakte bieslook (of 1 klein lente-uitjes, in fijne ringetjes) 4 blaadjes munt, heel fijn gehakt 2 tl citroensap (= ca. 1/4 citroen) 50 g gepelde, grijze garnalen 25 g feta, verkruimeld versgemalen zwarte peper en grof zout
Bereiding:
Schep komkommer, appel, avocado, bieslook, munt en citroensap door elkaar. Proef en kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Verdeel het mengsel in twee en schep de garnaaltjes door één helft en de feta door de andere helft. Verdeel de salades over de amuselepeltjes en werk af met wat bieslooksnippertjes.
Deze website maakt gebruik van essentiële cookies ter verbetering van je gebruikerservaring en cookies voor analytische -en marketingdoeleinden. Je kan de instellingen aanpassen of accepteren om akkoord te gaan met ons cookiebeleid. Accepteren en doorgaanCookie instellingen
Manage consent
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.