Zoetekauw is my middle name

Zoetekauw is my middle name

Ik hou van taartjes. Met slagroom, zonder slagroom, met gele crème, zonder gele crème, met chocolade, met fruit, met confituur… ’t Maakt allemaal weinig uit, ik hou ervan!
Behalve van cupcakes. Want dat zijn geen taartjes, vind ik. Met taartjes bedoel ik gebakjes en cupcakes zijn knutselwerkjes, mooi om naar te kijken, maar het voelt onnatuurlijk om blauwe en felroze poederdoos- of knuffeldierachtige constructies op te eten. Toch belangrijk dit even aan te stippen.

Ik ben dus een zoetekauw. En ik woon tegenover een bakkerij. Ik kan dus letterlijk, zonder dat het iemand opvalt, de straat overlopen in mijn pyjama om iets lekkers te halen. Een droom en nachtmerrie tegelijkertijd. Op een baaldag is het voor de emo-eter in mij een waar gevecht om al die zoete verleidingen te weerstaan. Maar als ik mezelf dan eens wil trakteren op iets lekkers, dan kan ik het natuurlijk meteen goed doen.

Zoetekauw is my middle name

Hoe belangrijk ik gezonde voeding en een mooi figuur ook vind, mijn voorliefde voor gebakjes laat niet toe taart volledig uit mijn voedingspatroon te bannen. Ik ben zuinig met koolhydraten: pasta, brood, aardappelen en rijst worden hier met mate geconsumeerd. En dat kost me geen enkele moeite. Maar een taartje, zo af en toe… Dat is puur genieten! Geen enkele koolhydraattheorie zal me dat kunnen afleren.

Echter, kennis is macht. Zo ook tijdens een bezoekje aan de bakker.
(Maar onwetendheid kan ook een zegen zijn… Verder lezen is dus volledig op eigen risico.)
Het ene gebakje is absoluut het andere niet! En niet alleen wat smaak, kleur of vorm betreft. Ik zet de calorieën graag even op een rijtje voor jullie.
Als je het bescheiden wil houden, dan neem je best een slagroomsoesje, dat telt 75 kcal. Maar laten we wel wezen, een slagroomsoesje is geen taartje. Over naar het echte werk dus. Je bent het slechtst af met een mattentaartje, goed voor maar liefst 450 kcal. Op een tweede plaats volgt één van mijn favorieten: de Berlijnse bol, met zo ‘n 385 kcal. Het lichtste, échte gebak dat je kan bestellen bij de bakker, is een donut. Die telt gemiddeld 190 kcal. Tussen deze uitersten hangen het aardbeientaartje, het rijsttaartje, knutselwerkjes met bescheiden glazuur, de eclair en het appeltaartje ergens, met allen om en bij de 250 kcal.
Nu ja… Life is all about balance. Na een uurtje lopen is die boule de Berlin al verbrand. Piece of cake.

Zoetekauw is my middle name
Een kleine greep uit mijn Instagramfoto’s… Ik kan het onmogelijk ontkennen: ik ben een zoetekauw.
Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten