Oveneitjes met spinazie

Ik had jullie gewaarschuwd… It’s all about eggs, de komende dagen!
Het Kippenei verdient het namelijk om eens flink op een piëdestal gezet te worden! Al die superdure superfoods in de winkelrekken zouden ons doen vergeten dat ook enkele dagdagelijkse, bijna banale voedingsmiddelen goud waard zijn. En eitjes zijn hier een prachtig voorbeeld van. Als mensen het hebben over voedingseiwitten of proteïnen, dan hoort hier meteen het beeld van grote lappen vlees en kostbare verse vis bij. De eiwitten die een simpel kippenei ons biedt, worden keer op keer onnoemelijk onderschat. Veel en veel meer hierover, lees je in mijn vorige blogpost, over eitjes.
Maar nu terug naar mijn recept! Deze oveneitjes passen perfect bij een geel-groene paasbrunch. ’t Is eens iets anders dan een zachtgekookt eitje! En persoonlijk vind ik deze veel makkelijker te maken 🙂 De zoete sojaroom, lijkt misschien wat raar, omdat het eerder een hartig hapje is. Maar ik vind het ongelooflijk lekker erbij. Ook zure room zou hier perfect dienst kunnen doen, maar dan voeg je uiteraard meer vetten en dus ook calorieën toe. En brunchen staat voor mij gelijk aan veel en lang eten! Ik hou dan graag wat plaats vrij voor ander lekkers 😉

oveneitjes met spinazie (800x550)

Ingrediënten voor één oveneitje:
twee handen vol spinazie
1 lente-uitje, in ringetjes
1 ei
1 el stijfgeklopte Alpro soja ‘op te kloppen’
1 kl olijfolie
een snuifje versgeraspte muskaatnoot
versgemalen peper en grof zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verhit de olijfolie in een braadpan (zonder anti-aanbaklaag dus) en bak de spinazie en het lente-uitje 1 à 2 minuten, tot de spinazie geslonken is. Kruid met de versgemalen peper, wat zout en een snuifje muskaatnoot.
  3. Schep 2/3 van de spinazie in een ovenschaaltje. Schep hier bovenop de sojaroom en vervolgens de rest van de spinazie. Breek tot slot het ei boven dit alles en plaats 15 minuten in de oven.
  4. Werk de oveneitjes af met nog wat versgemalen peper en grof zeezout.

Tip:
Voor een extra feestelijke look, kan je wat grijze garnaaltjes gebruiken bij de afwerking.

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten