In de Q&A die ik tweewekelijks op mijn Instagram-kanaal houd, rees onlangs…
IJzer in voeding: hoe vermijd je een tekort?
In een wereld vol stress en vermoeidheidsverschijnselen, valt de term ‘ijzertekort’ behoorlijk…
Welke plantaardige melk is de beste vervanger?
Er werd nog maar eens een koemelk-promotiecampagne gelanceerd door VLAM. Onnodig en…
De zin en onzin van detoxen
Het is eind januari. De pracht, praal en overvloed van de feestdagen…
Duurzaam eten, the do’s & don’ts
Per dag nemen wij zo’n tweehonderd eetbeslissingen. Iemand heeft dat ooit eens…
De perfecte drol: 5 tips voor een betere stoelgang
In een samenleving waar er zoveel van ons verwacht wordt, waar we…
De nutteloosheid van probiotica-drankjes
Activia, Yakult, Actimel… Ze beweren stuk voor stuk dat ze ons darmstelsel…
De onzin van vitaminesupplementen
De supplementenindustrie is een miljardenbusiness. Maar zijn al die pilletjes, poedertjes en…
Superfoods
Superfood… Ik vind het één van de belachelijkste nieuwe woorden van de…
De waarde van een kippenei
Al die superdure superfoods in de winkelrekken zouden ons doen vergeten dat…
Broccoli, een straf boompje
Ik heb, van een trouwe lezeres, al eens de opmerking gekregen dat…
Vleesvervangers: Quorn, tofu en seitan
Wie geheel of gedeeltelijk overschakelt op een plantaardig eetpatroon komt op een…
Kurkuma, een wondermiddel
Kurkuma of geelwortel is een specerij gewonnen uit de wortel van de kurkumaplant.…