Deze salade is ideaal als lunchpakket of om mee te nemen naar een picknick of barbecue. (Ik heb er in elk geval een tocht door het Zoniënwoud mee overleefd!)
Ik had nu toevallig verse dille en basilicum in huis, maar voeg gerust andere verse kruiden toe. Munt bijvoorbeeld zou er ook prima bij passen!
Ingrediënten voor één grote eter:
250 g voorgekookte broccoliroosjes (4 minuten)
1 lente-uitje, in ringetjes
50 g mini-asperges
50 g feta, in kleine blokjes
8 kerstomaatjes, gehalveerd
½ avocado
1/8 limoen
1,5 kl olijfolie
een paar takjes verse dille, fijngehakt
een paar blaadjes verse basilicum, fijngehakt
peper en zout
Bereiding:
- Verhit ½ kl olijfolie in een pan en bak de mini-asperges in 4 minuten gaar.
- Snijd de avocado in blokjes en besprenkel met het sap van de limoen.
- Vermeng de broccoli met de lente-ui, de mini-asperges, de tomaatjes, de kruiden en 1 kl olijfolie. Vergeet de peper en het zout niet!
- Schep er als laatste voorzichtig de fetablokjes en avocado onder.