Courgette en verse kruiden met feta-ei

Dit supersnelklaar-gerechtje is ideaal als avondmaal op drukke dagen. Anderzijds past het ook perfect bij een trage zondagochtend brunch.
Ik gebruik hier heel bewust geen eidooier, omdat én een dooier én feta het te zwaar zouden maken. Bovendien komt de feta hierdoor extra tot zijn recht! Ik hou enorm van dit feta-eitje en combineer het ook met allerlei andere groentepotjes.

courgette en verse kruiden met feta-ei (640x480)

Ingrediënten voor één kleine eter:

½ courgette, gehalveerd, vervolgens in schijven
3 lente-uitjes, in ringetjes
1 eiwit
30 g feta
enkele munt- en basilicumblaadjes, in reepjes
1 kl olijfolie
peper en zout

Bereiding:

  1. Verhit ½ kl olijfolie in een pan en roerbak de courgette en de lente-uitjes in 4 minuten gaar. Kruid met wat peper en zout. Roer er aan het einde de helft van de verse kruiden door.
  2. Verhit ½ kl olijfolie in een pan en bak het eiwit. Verkruimel tijdens het bakken de feta erboven en strooi de andere helft van de verse kruiden en nog wat peper erover.

Tip:

Dit is een kleine portie, goed voor een ontbijt of lichte lunch. Als je meer honger hebt (’s avonds bijvoorbeeld), verdubbel dan ongegeneerd alle hoeveelheden. Dan nog blijft dit een licht en gezond gerecht!

Om afwas te besparen, verwarm ik de oven even voor op zo ‘n 150 °C. Ik schep na stap 1 de courgettes reeds op mijn bord, ik zet de oven uit en laat het bord in de oven staan. Dan schep ik mijn eitje in dezelfde pan (duurt maar 3 minuten!) en dat komt dan op mijn courgettes terecht.

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten