Kokos, curry, verse ananas… Do I need to say more?
Ingrediënten voor één grote eter:
½ venkelknol, ontdaan van de kern en het groen, in vrij grote stukken
½ broccoli, in roosjes
200 g prinsessenboontjes, schoongemaakt en gehalveerd
2 lente-uitjes, in ringetjes
12 scampi, gepeld en darmkanaal verwijderd
1 el olijfolie
½ klein blikje kokosmelk
2 kl currypoeder
1 kl kurkuma
1 el verse munt, fijn gehakt
1 kl verse gember, geraspt
sap van 1/8 limoen
1 schijf verse ananas, in stukjes
½ kl gedroogde chilipeper
zout
Bereiding:
- Kook de prinsessenboontjes in 6 minuten gaar. Voeg na 2 minuten de broccoliroosjes toe en kook in 4 minuten mee gaar.
- Verhit de olijfolie en roerbak de venkel en de lente-uitjes een 5-tal minuten.
- Voeg de kokosmelk, de scampi, de kurkuma, de curry, de chilipeper en wat zout toe. Laat een 5-tal minuten sudderen.
- Voeg de broccoli, boontjes, munt, limoen, ananas en gember toe en roer alles om.