Rode biet met peer, hazelnoten en blauwe kaas

Eenvoudiger dan dit kan bijna niet. Of je moet die rode biet rauw beginnen oppeuzelen. Dit gerecht is zo simpel en tegelijk toch meer dan elegant genoeg om tijdens een etentje te serveren!
Rode bieten barsten van de mineralen en antioxidanten, die onze cellen beschermen tegen schadelijke invloeden en bovendien ontstekingsremmend werken. Een overheerlijk bordje puur gezondheidsgenot dus!

rode biet met peer, hazelnoot en blauwe kaas

Ingrediënten voor twee voorgerechtporties (of één normale eter):

1 grote rode biet, ongeschild, schoon geschrobd
½ grote peer, ongeschild, klokhuis verwijderd
een handvol hazelnoten, grof gehakt
60 g blauwe kaas
een handvol verse bladpeterselie, grof gehakt
1 kl olijfolie
peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de rode biet en de peer in kleine, regelmatige kubusjes, met een ribbe van ongeveer 0,5 cm. (Ze schijnen dat ‘brunoise’ te noemen.)
  3. Schep de blokjes om met de olijfolie en peper en zout en leg ze, zo verspreid mogelijk, op een bakplaat, voorzien van een vel bakpapier. Plaats 20 à 25 minuten in de oven.
  4. Rooster intussen de hazelnoten enkele minuten in een droge pan.
  5. Maak een hoopje van de rode biet en peer met behulp van een dresseerring. Verkruimel de blauwe kaas erboven. Strooi daarbovenop de hazelnoten en de peterselie.

Tip:

Verse rode bieten vind je helaas niet bij Colruyt, maar wel in de grotere Delhaizes, bij een goed groentekraam op de markt en, voor de Gentenaars, bij Bayram naast de Vrijdagmarkt.

Ben je even zot van rode bietjes als ikzelf en wil je ook ten volle profiteren van het seizoen? Dan zijn dit nog enkele omdevingersvanaftelikken ideetjes!

rode bieten en rucola met pecannoten en geitenkaas

rode biet en rucola met pecannoten en geitenkaas

guacamole met geroosterde rode bietjes

geroosterde rode bietjes na (640x467)

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten