Ik weet niet wat dat is met van die Thaise smaken, maar ze maken me altijd goed gezind. De mix van limoen, kokosmelk, koriander, verse chili en Thaise vissaus vind ik iets magisch hebben. Zwoel en exotisch. Door linzen toe te voegen, doe ik de Thaise keuken vermoedelijk wat oneer aan, maar daardoor wordt het wél een echte maaltijdsoep. Samen met de kokosmelk kom je zo namelijk tot alle nodige koolhydraten, eiwitten en vetten om je motor weer even draaiende te houden. Ongelooflijk lekker én voedzaam dus. As it should be. Met dank aan mijn Thaisachtige pennenvriendin voor de inspiratie!
Ingrediënten voor twee kleine eters (zie tip):
8 grote champignons, in plakjes 1 rode puntpaprika, zaadjes en zaadlijsten verwijderd en in halve ringen een grote handvol sojascheuten 2 lente-uitjes, in ringen 1 dikke teen knoflook, in dunne schijfjes het sap van ½ limoen 1 rode chilipeper, zaadjes en zaadlijsten verwijderd en fijn gehakt een grote handvol verse koriander, grof gehakt 75 ml kokosmelk 250 ml kokend water 60 g gedroogde rode linzen 1 el Thaise vissaus (laat deze weg of vervang door sojasaus, als je het veganistisch wil houden) 1/2 tl geraspte gember (optioneel) 1 tl olijfolie grof zeezout
Bereiding:
Verhit de olijfolie in een kookpot en roerbak de champignons, paprika en look enkele minuten. Spoel intussen de linzen onder stromend water.
Voeg de linzen, de kokosmelk en het water toe en laat 15 minuten koken. Voeg vervolgens de sojascheuten, de helft van de chilipeper, de helft van de gehalte lente-uitjes en de helft van de koriander, het limoensap, de gember en de vissaus toe en laat nogmaals 5 minuten koken.
Kruid naar eigen smaak bij met wat grof zeezout, schep de soep in kommetjes en strooi er de overgebleven lente-ui, chilipeper en koriander over.
Tip:
Met deze ingrediënten kan je twee normale soepkommetjes vullen. Ofwel eet ik die twee porties in mijn eentje ofwel maak ik er nog een warme Thaisachtige salade bij, om de maaltijd voldoende vullend en verzadigend te maken. Hiervoor roerbak ik een berg broccoliroosjes en twee handjes vol peultjes, samen wat lente-uitjes in een 5 à 10 minuten beetgaar. Kruiden met wat sojasaus en sesamzaadjes en je hebt er nog een mooi kommetje groenten bij!
Deze website maakt gebruik van essentiële cookies ter verbetering van je gebruikerservaring en cookies voor analytische -en marketingdoeleinden. Je kan de instellingen aanpassen of accepteren om akkoord te gaan met ons cookiebeleid. Accepteren en doorgaanCookie instellingen
Manage consent
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.