Wat wetenschap

Karolien Olaerts - Karola's Kitchen
Foto door Irmy Photography

Het is niet altijd makkelijk om in de overvloed aan informatie over gezonde voeding de zin van de onzin en de hoofdzaken van de bijzaken te onderscheiden. Dankzij mijn studie Biomedische Wetenschappen (met als specialisatie Voedingswetenschappen) heb ik echter een solide basis, waardoor het voor mij een stuk eenvoudiger is om door de bomen het bos nog te zien.

Het luisteren naar de signalen van je lichaam blijft voor mij de allerbelangrijkste manier om tot je eigen, ideale eetfilosofie te komen. Maar er is niets mis mee om je oor ook eens te luisteren te leggen bij de wetenschap. Wel integendeel!

Er zijn voor mij vier theorieën, die mijn eetfilosofie mee hebben vorm gegeven. Theorieën die ik niet slaafs volg, maar die ik wel steeds in mijn achterhoofd houd, omdat ik merk dat mijn lichaam er baat bij heeft. Via onderstaande links kan je meer lezen over mijn visie op…

De voedingsdriehoek

Sinds het Vlaamse voedingsvoorlichtingsmodel in september 2017 een zeer drastische metamorfose onderging, ben ik er onverdeeld fan van. Een kort en duidelijk overzicht van de belangrijkste principes vind je hier.

Gezondheid vs. gewicht

Kan je zomaar kwistig zijn met als gezond bestempelde producten zoals noten, olijven, zalm en avocado of is dat toch niet zo’n goed idee? Is het slim om te kiezen voor light als je gewicht wil verliezen? Gaan gezond en slank hand in hand of is het allemaal wat complexer? Dat lees je hier.

Koolhydraten

Koolhydraten lijken vandaag wel de grote schuldige als het op gezondheid en gewicht aankomt. Wat is hier van aan? Dat lees je hier.

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten