Ga terug
+ servings
Bovenaanzicht van een bakplaat met geroosterde witloof, pastinaak en peer, afgewerkt met groene kruiden, hazelnoten en feta.

Traybake met witloof, pastinaak en peer

Aan deze traybake heb je amper werk! Het witloof combineert heerlijk met de zoete smaak van de pastinaak en peer. De zoute accenten van de feta maken het helemaal af.
4.98 van 39 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bijgerecht, Diner
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 2 à 3 stronken witloof
  • 2 pastinaken
  • 1 courgette
  • 1 peer (of zoete appel)
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl rozemarijn
  • een grote handvol hazelnoten (of pecannoten)
  • 100 g feta
  • een grote handvol (blad)peterselie
  • een duimdik bosje bieslook

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Halveer de witloofstronken, snijd de bittere kern eruit en snijd de helften vervolgen in lange repen. Stort de groente op een bakplaat.
  • Spoel de pastinaken grondig schoon (schillen hoeft dus niet) en snijd ze in dikke frieten. Snijd ook de courgette in frietvorm. Stort beide bij het witloof.
  • Snijd de peer in plakjes en doe deze bij de groenten.
  • Besprenkel alle groenten met de olijfolie. Strooi er de rozemarijn overheen en kruid met voldoende versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Schep alles goed om en verdeel gelijkmatig over de bakplaat. Plaats 20 minuten in de oven. (Zet de oven daarna op grillstand, 230°C.)
  • Hak intussen de hazelnoten grof. Verdeel deze na de 20 minuten oventijd over de groenten en verkruimel er ook de feta overheen. Plaats nog 5 minuten onder de grill.
  • Hak intussen de peterslie en bieslook fijn. Bestrooi de traybake met de verse kruiden, nadat hij uit de oven komt.
Delen op Facebook Pin recept