Verwijder het donkergroene gedeelte en de worteltjes van de preien. Snijd ze in de lengte in tweeën en vervolgens in reepjes van zo'n centimeter dik. Doe de gesneden prei in een vergiet en spoel grondig.Spoel de wortelen grondig (schillen hoeft dus niet) en snijd ze in dunne schijfjes, van enkele millimeter dik. Verwarm de olijfolie in een grote lage pan (met deksel!) en stort er de wortelen en prei bij. Pers er de knoflook bij en voeg een flinke snuif fijn keukenzout toe. Roer goed om en laat zo'n 5 minuten stoven, met het deksel op de pan.
Spoel intussen de aardappelen grondig en snijd ze in partjes van zo'n centimeter dik (schillen hoeft dus niet, tenzij je dat wenst). Spoel de spinazie, zwier droog en zet opzij.
Voeg de mosterd, gedroogde dille en room bij de prei en wortelen en kruid met versgemalen zwarte peper. Roer goed om, stort de aardappelen bij de groenten, schep opnieuw om en plaats het deksel op de pan. Laat 5 à 10 minuten pruttelen, tot de aardappelen net gaar zijn.
Hak de verse kruiden fijn. Zet opzij.
Roer de groenten om en verdeel de spinazie eroverheen. Plaats het deksel opnieuw op de pan en laat de spinazie ongeveer een minuut slinken.
Stort de verse kruiden en kappertjes in de pan en schep alles goed om. Leg de stukken vis bovenop de groenten, plaats het deksel op de pan en laat nog 5 à 10 minuten sudderen (afhankelijk van hoe gaar je de vis wil en hoe groot/dik de stukken zijn). Snijd de citroen in partjes en serveer deze bij het gerecht.