Een ultiem gezellig ontbijt voor op koude dagen. Deze Havermoutpap met peer is supersmaakvol dankzij de kaneel, kardemom en verse gember. De gebakken peertjes zorgen voor een heerlijke, natuurlijke zoetigheid.
Doe de havermout, havervlokken, 150 ml van de amandeldrink en het water in een steelpannetje. Voeg ook 1/2 tl kaneel en 1/4 tl kardemom toe. Breng het geheel langzaam aan de kook en laat 5 minuten pruttelen op een heel laag vuur. Roer hierbij regelmatig om.
Halveer de peer en snijd een helft in plakken. Smelt de bakboter in een pan en stoof de plakjes peer aan. Bestrooi ze met 1/4 tl kaneel en 1/8 tl kardemom en schenk er 2 el water overheen. Laat de peer bakken tot hij volledig gaar is.
Zet het vuur onder de havermoutpap uit en stort een handje blauwe bessen in de pap. Rasp de andere helft van de peer grof en voeg ook deze toe. Rasp de gember fijn, voeg bij de pap en schep om.
Schep de havermoutpap in een kom en leg er de gebakken peertjes bovenop.
Schenk 2 el amandeldrink in de pan van de peertjes en roer goed om tot alle restjes specerijen onder de amandeldrink vermengd zijn. (Let erop dat je pan niet meer te heet is! Dan kan de amandeldrink schiften.) Schenk de vloeistof (geheel of gedeeltelijk) op de havermoutpap, rondom de gebakken peer. Werk af met nog wat blauwe bessen, de pitten en/of gehakte noten en wat ahornsiroop naar wens. Serveer meteen.