Deze portie gegaarde peer met platte kaas en geroosterde noten vraagt weinig werk en maar een beetje geduld, met als beloning een heerlijk warm ontbijt.
150gplatte kaasik geef de voorkeur aan de magere variant, als je veganistisch of lactose-intolerant bent, kan je bijvoorbeeld soja yoghurt gebruiken
1/2tlsteviapoedernaar eigen smaak (je kan ook een ander of geen zoetmiddel gebruiken, als je dat wenst)
20gpecannoten, gehalveerd of grof gehakt
10gamandelschilfers
1/4tlkaneel
eensnuifjekardemom
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schep de peer en bosbessen om met 1/4 theelepel kaneel en een snuifje kardemom in een vuurvast schaaltje en plaats het 15 tot 20 minuten in de oven. Dit is een beetje afhankelijk van zowel je persoonlijke smaak, als de rijpheid van de peer.
Roer intussen 1/2 theelepel steviapoeder door de versekaas. Doe de noten in een klein pannetje en rooster ze droog, tot ze lekker beginnen ruiken en goudbruin kleuren. Schud ze zoveel mogelijk om en laat ze niet alleen! Noten kunnen namelijk erg snel verbranden.
Laat het gegaarde fruit enkele minuten afkoelen, schep de platte kaas erbovenop en strooi er de noten over.