Ga terug
+ servings

Hartige watermeloensalade

Een lekkere en eenvoudige watermeloensalade boordevol groenten. Heerlijk verfrissend op warme dagen!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 1 zoete rode puntpaprika
  • 1/3 komkommer
  • 150 à 200 g watermeloen, in dobbelsteentjes
  • 50 g feta
  • een handvol gemengde sla (uit een zakje, of een andere sla naar keuze)
  • 8 zwarte ontpitte olijven, in ringetjes
  • 8 muntblaadjes, fijn gehakt
  • 10 steeltjes bieslook
  • het sap van 1/4de limoen (of meer naar smaak)
  • een klein handje pompoenpitten
  • 1 tl olijfolie
  • versgemalen zwarte peper en grof zeezout

Instructies
 

  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en zaden en snijd hem in dunne reepjes. Halveer ook de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes er met behulp van een koffielepeltje uit. (Dit is geen must maar de watermeloen is al erg vochtig. De komkommerzaadjes zouden de salade al snel wat soppig maken.)
  • Schep in een grote kom de paprika en komkommer om met de sla, watermeloen, kruiden, olijven, olijfolie, het limoensap en peper en zout. Verkruimel de feta eroverheen, schep nogmaals voorzichtig om en strooi er tot slot de pompoenpitten over.
Delen op Facebook
Trefwoord Vegetarisch, salade, glutenvrij, lunch, veggie