Ga terug
+ servings

Couscous met currygroenten en yoghurtsaus

Een heerlijke couscous boordevol groeten met verschillende texturen, veel kruiden en frisse yoghurtsaus
5 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht, Salade, Lunch, Diner
Porties 2

Ingrediënten
  

Voor de currygroenten

  • 4 wortelen
  • 2 rode uien
  • 1 venkel
  • 1 dikke teen knoflook, geperst
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl curry
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 250 g kerstomaatjes
  • 1 blik kikkererwten (uitgelekt ca. 250 g)
  • 2 grote handenvol spinazie
  • 1/2 citroen
  • versgemalen zwarte peper en grof zeezout

Voor erbij

  • 120 g volkoren couscous
  • 300 ml kokend water
  • 1 tl olijfolie
  • 100 g plantaardige yoghurt
  • een handvol verse kruiden (peterselie bieslook, munt,... of 1 el diepvriespeterselie)
  • versgemalen zwarte peper en grof zeezout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schrob de wortelen schoon (of spoel ze grondig) en snij ze in dunne schijfjes. Snijd de uien in partjes en de venkel in reepjes. Stort de groenten op een bakplaat en schep ze om met de knoflook, 2 eetlepels olijfolie, alle specerijen en versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Plaats 30 minuten in de oven. (Tussendoor omscheppen is niet nodig, tenzij je een kleine oven hebt.)
  • Halveer de kerstomaatjes, spoel de kikkererwten en was en droog de spinazie. Zet opzij.
  • Maak het yoghurtsausje: schep de yoghurt om met de fijngehakte verse kruiden en breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Zet opzij.
  • Bereid de couscous: doe de volkoren couscous in een kom en schenk er 300 ml kokend water over. Dek af en zet opzij. (In plaats van vershoudfolie gebruik ik een bord om bovenop de kom te zetten. Werkt prima!)
  • Verdeel de kerstomaatjes en kikkererwten over de geroosterde groenten en schep goed om. Plaats nogmaals 5 minuten in de oven. Verdeel vervolgens de spinazie over de bakplaat en laat opnieuw 2 minuten roosteren.
  • Maak de couscous los met een vork en schep er 1 theelepel olijfolie en wat peper en zout doorheen. Schep de geroosterde groenten om met het sap van een halve citroen. Serveer de couscous met een ruime hoeveelheid groenten en schep er naar believen yoghurtsaus bij. Smakelijk!
Delen op Facebook
Trefwoord Vegetarisch, vegan, veggie, lactosevrij