2tlXerexazijn of sherry-azijn(of een andere azijn, naar je eigen voorkeur)
versgemalen zwarte peper en grof zeezout
enkele blaadjes munt, fijngehakt(geen must, maar wel heel erg lekker)
Instructies
Breng water aan de kook en snijd intussen de broccoli in roosjes. Verwijder de harde, taaie schil van de steel en snijd vervolgens ook deze in stukken. Kook de broccoli in 4 minuten beetgaar, giet af en laat goed uitlekken.
Schep de broccoli om met de rucola en de lente-uitjes en kruid met voldoende versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Snijd de avocado in twee en verwijder de pit. Schep er met een koffielepeltje stukjes uit en laat deze bovenop de andere groenten vallen. Verkruimel tot slot de feta erover.
Doe 2 theelepels Xeresazijn en 2 theelepels olijfolie in een klein potje. Voeg deze vinaigrette pas toe wanneer je de salade gaat opeten. (De azijn zorgt er namelijk voor dat de blaadjes erg snel slap worden.)