Ga terug
Twee bolvormige glazen gevuld met een oranjerode appel-cranberrymocktail, afgewerkt met gouden glitter.

Appel-cranberry mocktail

Deze mocktail kent een perfecte balans tussen zoete appel en zure veenbessen. De specerijen maken hem hartverwarmend en gezellig, de verse gember geeft pit, terwijl de gouden glitter voor een feestelijke touch zorgt.
5 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Drinks

Benodigdheden

  • keukenzeefje

Ingrediënten
  

Voor de veenbessencompote

  • 170 g verse veenbessen + enkele extra ter garnering
  • 1 el een-op-eensuikervervanger of witte kristalsuiker
  • 3 anijssterren + enkele extra ter garnering
  • 2 kaneelstokjes
  • 200 à 300 ml water

Voor één mocktail

  • 2 el veenbessencompote
  • 2 el Nona Spritz
  • 100 ml appelsap + wat extra om de glitterrand te maken
  • 3 cm verse gember (ca. 1 el wanneer fijngeraspt)
  • 3 ijsblokjes
  • 100 ml spuitwater
  • eetbare gouden glitter (optioneel, zie tips)

Instructies
 

Voor de veenbessencompote

  • Doe de veenbessen, suikervervanger, kaneelstokjes, anijssterren en 200 ml van het water in een pannetje (met deksel). Breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen, met het deksel op de pan. Roer regelmatig om. Voeg het overgebleven water toe als de compote te dik lijkt te worden of dreigt aan te branden.
  • Laat de compote wat afkoelen en duw hem door een zeef. Laat hem vervolgens volledig afkoelen en bewaar hem in de koelkast.

Voor één mocktail

  • Zet 2 schaaltjes klaar voor het maken van de rand: vul een schaaltje met een dun laagje appelsap en het andere met een dun laagje gouden glitter. Dop de rand van het glas eerst in het sap en laat goed uitlekken. Dop het glas daarna in de gouden glitter. Zet opzij.
  • Doe 2 el van de veenbessencompote, 2 el Nona Spritz, 100 ml appelsap en ca. 1/8 tl van de glitter (gebruik de glitter van op het schaaltje, die moet je anders toch weggooien) in een bokaaltje. Leg een klein zeefje op de bokaal en rasp er de gember boven (met een fijne rasp). Duw het sap zo veel mogelijk uit de fijngeraspte gember. (Gebruik je vingers om de vezels zo volledig mogelijk uit te persen.) Schud het mengsel stevig tot de compote volledig is opgelost.
  • Doe 3 ijsblokjes in het glas en schenk er het appel-cranberrymengsel over. Vul het glas verder met spuitwater, tot net onder de gouden rand. Werk af met enkele veenbessen en een anijssterretje. Serveer meteen.
Delen op Facebook Pin recept