Ga terug
+ servings
Bovenaanzicht van een rechthoekig wit schaaltje met bladerdeeghapjes met brie en veenbessen en een veenbessendip

Bladerdeeghapje met brie en veenbessen

Wie kan er nu weerstaan aan een heerlijk warm luchtig bladerdeeghapje? Niemand, durf ik denken :) Deze mooie croissantjes zijn winters geïnspireerd. Gevuld met milde brie en zoete veenbessen zijn ze toegankelijk voor jong en oud.
5 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 16 hapjes

Ingrediënten
  

  • 20 g boerenkoolblaadjes of verse kruiden (zie tips)
  • 1 tl appelciderazijn
  • 150 g brie of geitenkaas
  • 5 takjes verse tijm
  • 70 g veenbessencompote (zie tips)
  • 2 tl vloeibare honing
  • 1 rol bladerdeeg (cirkelvormig)
  • 1 ei
  • 2 el appelsap of water

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de boerenkool in fijne reepjes en schep hem om met de appelciderazijn. Kruid met versgemalen zwarte peper en grof zeezout en zet 5 minuten opzij.
  • Snijd de brie in 16 kleine balkjes. Zet opzij
  • Rits de tijmblaadjes van de takjes en doe ze bij de veenbessencompote. Voeg ook de honing toe en roer om.
  • Rol het vel bladerdeeg uit. Snijd de cirkel in 16 punten, zoals je een taart zou snijden.
  • Leg aan de breedste kant van een driehoekje deeg een blokje brie. Druppel er wat veenbessencompote overheen en leg er een plukje boerenkool op. Rol het pakketje nu op van de breedste kant van de driehoek naar de punt toe. (Het is niet erg als de vulling er een klein beetje uitkomt.) Leg het opgerolde hapje op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Klop het ei los en bestrijk er alle hapje mee. Plaats 20 à 25 minuten in de oven.
  • Maak intussen het sausje: klop de overgebleven veenbessencompote los met wat appelsap (of water - voeg dan eventueel nog wat extra honing toe). Serveer de hapjes wanneer ze uit de oven komen, samen met het sausje.
Delen op Facebook Pin recept