Scheur de grootste kipstukjes in twee en bestrooi alle stukjes met de kipkruiden (je kan dit in het bakje doen, zo spaar je afwas uit). Verwarm de helft van de olijfolie in de wok en bak de stukjes aan beide kanten, tot ze een goudbruin korstje hebben. Hou de kipstukjes vervolgens opzij, in een kommetje.
Snijd intussen de ui in dunne halve ringen. Spoel de wortelen (schillen hoeft dus niet) en snijd ze in plakjes. Verwarm de overige olijfolie opnieuw in de wok en voeg de ui en wortelen toe. Bak ze op een middelhoog vuur en roer regelmatig om. (Zet het vuur lager of zelfs uit, indien je meer tijd nodig hebt voor het snijden van alle volgende groenten.)
Top intussen de prinsessenboontjes en snijd de paprika's in reepjes. Scheur de grootste oesterzwammen in stukken. Hou het groen van de lente-uitjes apart (voor de afwerking) en snijd het witte deel in ringetjes.
Doe het witte deel van de lente-uitjes bij de ui en wortelen en pers er ook de knoflook bij. Laat deze een minuutje meebakken. Voeg nu alle overige groenten toe en zet het vuur hoog. Roerbak alles gedurende zo'n 10 minuten. (Gebruik 2 spatels om de grote hoeveelheid groenten efficiënt en zonder morsen om te scheppen. Roeren met 1 spatel is minder succesvol :))
Kook de volkorennoedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. (Of als je 't mij vraagt: 1 à 2 minuutjes minder, als je een beetgare noedel wil.)
Maak intussen het sausje. Giet de ananas af en vang het sap op in een kommetje. Voeg de ketchup, sojasaus, het citroensap en de cayennepeper toe en rasp er de gember bij. Klop alles los tot en schenk de saus bij de groenten, wanneer deze bijna gaar zijn.
Snijd de ananas in blokjes en voeg hem, samen met de kipstukjes toe wanneer de groenten gaar zijn.
Snijd het groene deel van de lent-uitjes in dunne ringetjes. Schep de noedels door de groenten of serveer ze apart, zoals je wenst. Werk de borden af met de lente-ui, de korianderblaadjes en de cashewnoten.