5wortelen, geschild en in plakken van ongeveer 1 cm
1rode paprika, in stukken
1gele paprika, in stukken
1grote ui, grof gehakt
3teentjesknoflook, geperst
1elgeraspte, verse gemberwortel
1bliktomaten in blokjes
1bliklinzen, uitgelekt en gespoeld
5elkokosmelk
1 1/2tlkurkuma
1/2tlgemalen komijn
eenrode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijn gehaktof een flinke snuif chilivlokken
eengrotehandvol verse koriander, blaadjes en steeltjes
2tlolijfolie
versgemalen peper en grof zeezout
Instructies
Verhit de olijfolie in een kookpot met antiaanbaklaag en fruit de ui enkele minuten, tot hij begint te kleuren. Voeg de paprika, knoflook en alle gedroogde specerijen toe en roer alles goed om. Laat zo’n 5 minuten stoven.
Voeg de tomaten en wortelen toe en plaats het deksel op de pot. Kruid met flink wat versgemalen peper en grof zeezout. Laat de groenten ongeveer een half uur sudderen, maar roer wel af en toe eens om.
Hak de steeltjes van de koriander fijn en hou de blaadjes apart. Meng de linzen, kokosmelk, geraspte gember, fijngehakte koriandersteeltjes en chilipeper onder de groenten en plaats nog 5 tot 10 minuten op een laag vuurtje.
Schep de curry uit en werk af met de korianderblaadjes.