Ga terug
+ servings

Kurkumastoofpotje met wortel, paprika en linzen

Dit vegan stoofpotje, boordevol groenten, is een echte opkikker voor lichaam en geest. De gember, look en kurkuma maken het heerlijk kruidig.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht, Diner
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 5 wortelen, geschild en in plakken van ongeveer 1 cm
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 1 gele paprika, in stukken
  • 1 grote ui, grof gehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el geraspte, verse gemberwortel
  • 1 blik tomaten in blokjes
  • 1 blik linzen, uitgelekt en gespoeld
  • 5 el kokosmelk
  • 1 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • een rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijn gehakt of een flinke snuif chilivlokken
  • een grote handvol verse koriander, blaadjes en steeltjes
  • 2 tl olijfolie
  • versgemalen peper en grof zeezout

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een kookpot met antiaanbaklaag en fruit de ui enkele minuten, tot hij begint te kleuren. Voeg de paprika, knoflook en alle gedroogde specerijen toe en roer alles goed om. Laat zo’n 5 minuten stoven.
  • Voeg de tomaten en wortelen toe en plaats het deksel op de pot. Kruid met flink wat versgemalen peper en grof zeezout. Laat de groenten ongeveer een half uur sudderen, maar roer wel af en toe eens om.
  • Hak de steeltjes van de koriander fijn en hou de blaadjes apart. Meng de linzen, kokosmelk, geraspte gember, fijngehakte koriandersteeltjes en chilipeper onder de groenten en plaats nog 5 tot 10 minuten op een laag vuurtje.
  • Schep de curry uit en werk af met de korianderblaadjes.
Delen op Facebook
Trefwoord Vegetarisch, vegan, glutenvrij, veggie, lactosevrij