Ga terug
+ servings

Witte vis met mosterdkorst en smeuïge prei

Een feestelijk en gemakkelijk gerecht om te serveren voor je gasten. Boordevol smaak en heerlijk vullend en voedzaam!
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 3 stronken prei
  • 1 + 1/2 el olijfolie
  • 1 el graantjesmosterd
  • 225 g spinazie
  • 1/2 tl Dijonmosterd
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 citroen, geperst
  • 2 witte visfilets (150 g per persoon - zie tips)
  • versgemalen zwarte peper en grof zeezout

Voor de afwerking (optioneel)

  • een handvol fijngehakte peterselie of enkele plukjes kervel

Instructies
 

  • Verwijder de worteltjes, het buitenste blad en het donkerste groene gedeelte van de preistronken. Snijd in ringen van ongeveer 1 centimeter en spoel grondig onder koud stromend water. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote kookpot met antiaanbaklaag en deksel. Stoof de prei onder regelmatig roeren, draai het vuur laag en laat de prei 15 à 20 minuten sudderen met het deksel op de pan. (Hoe langer, hoe smeuïger en zoeter de prei wordt.) Roer regelmatig om en voeg – indien nodig – een scheutje water toe om aanbakken te vermijden.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop intussen 1 eetlepel graantjesmosterd los met ½ eetlepel olijfolie en zet opzij. Spoel de spinazie grondig en zwier de blaadjes droog in een slazwierder.
  • Breng de prei op smaak met ½ tl Dijonmosterd, 1/2 tl kurkuma, het sap van 1/2 citroen en voldoende versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Schep tot slot ook de spinazie door de prei en laat deze gedurende 1 à 2 minuten slinken.
  • Verdeel de groenten over een ovenschaal (druk ze niet aan), leg de vis erbovenop op bestrijk de filets met de graantjesmosterd. Zet 15 minuten in de oven (of tot de vis gaar is – dit hangt vooral af van de dikte van de stukken vis). Serveer meteen!
Delen op Facebook