Ga terug
+ servings

Dip van geitenkaas met geroosterde rode biet en druiven

De frisse, licht zoute dip van geitenkaas en Griekse yoghurt combineert overheerlijk met de zoetzure geroosterde rode biet en druiven. Een kleurrijke opener voor een geslaagd etentje!
5 van 23 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Borrelhapje, Aperitiefhapje, Appetizer
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 2 kleine rode bieten (schoongemaakt 250 g)
  • 1 rode ui
  • 200 g pitloze blauwe druiven
  • 2 tl olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1/4 tl gemalen komijn
  • 1/8 tl kaneel
  • 2 takjes tijm
  • 1 duimdik bosje bieslook
  • 150 g zachte geitenkaas Delhaize Chevridou
  • 150 g volle Griekse yoghurt
  • 5 g honing
  • een grote handvol geroosterde en gezouten pistachenoten
  • 1 zak crackers Pizza Croccantina Rozemarijn

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Verwijder de steelaanzet van de rode bieten en schrob ze schoon onder koud stromend water. Dep ze droog met een schone vaatdoek. Snijd de bieten in kleine blokjes en stort ze op een bakplaat.
  • Snipper de rode ui fijn en voeg bij de rode biet. Halveer de druiven en stort ook deze op de bakplaat.
  • Besprenkel de groenten met 2 tl olijfolie en 1 el balsamicoazijn en bestrooi met 1/4 tl komijn en 1/8 tl kaneel. Kruid met versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Doe er de takjes tijm bij en schep goed om. Verspreid de groenten en druiven over de bakplaat. (Zorg ervoor dat ze niet op elkaar gestapeld liggen.) Plaats 25 minuten in de oven. (Tussendoor omscheppen hoeft niet.)
  • Hak intussen de bieslook fijn en zet opzij.
  • Maak de geitenkaasdip. Doe de zachte geitenkaas, Griekse yoghurt en honing in een kom. Kruid met versgemalen zwarte peper (zout hoeft niet, want de geitenkaas is al voldoende zout) en voeg de helft van de bieslook toe. Roer goed om. Zet opzij.
  • Pel de pistachenoten en hak ze grof. Zet opzij.
  • Bestrooi de groenten met de overgebleven bieslook, wanneer ze uit de oven komen. Maak met je vingers de tijmblaadjes van één takje los, boven de bakplaat. Doe hetzelfde met het tweede takje boven het geitenkaasmengsel. Schep beide om.
  • Doe het geitenkaasmengsel in een ondiepe serveerkom. Verdeel er de geroosterde rode biet en druiven overheen en bestrooi met de pistachenoten. Serveer met de crackers.
Delen op Facebook Pin recept
Trefwoord aperitief