Deze alcoholvrije cocktail is er eentje om Kerst, oudejaar en alles daaromheen te vieren. Kruidnagel en kaneel zijn de smaakmakers, terwijl veenbessensap, Nona Spritz en gemberbier de hoofdrol spelen. Een hartverwarmend, boeiend drankje dat elk aperomoment kleur geeft.
Doe het veenbessensap, de kaneelstokjes, kruidnagels en gemberplakjes in een steelpannetje. Breng aan de kook, zet het vuur meteen uit en laat afkoelen. Giet het veenbessensap met alle smaakmakers in een bokaaltje, voeg het citroensap toe en zet een nacht (of 8 uur) in de koelkast.
Was en sinaasappel grondig. Snijd met een dunschiller twee lange repen (10 à 15 cm) van de sinaasappelschil. Wikkel de beide linten rondom een houten lepel (of een ander soort ronde stok, zoals een breed bamboe rietje). Zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen. Leg de sinaaslinten op die manier in de diepvriezer voor minstens 15 minuten (langer kan geen kwaad).
Het serveren
Vul twee glazen met enkele ijsblokjes. Schenk 75 ml van het geïnfuseerde veenbessensap in elk glas. Schenk in elk glas 30 ml Nona Spritz (= 2 el).
Haal de sinaaskrullen uit de vriezer er maak ze voorzichtig los.
Schenk 100 ml ginger ale in elk glas en vul eventueel aan met wat spuitwater.
Werk af met een takje rozemarijn, een kaneelstokje en een sinaaskrul. Serveer meteen!