Ga terug
+ servings

Pasta met feta en kerstomaatjes uit de oven

Een romige pasta, met heerlijke ovengeroosterde kerstomaatjes, broccoli, paprika en rode ui. Met dit toegankelijke gerechtje kan je iedereen plezieren!
4.99 van 72 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 grote eters

Ingrediënten
  

  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 1 broccoli
  • 250 g kerstomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • 100 g feta
  • een handvol pijnboompitjes
  • 1 courgette
  • een grote handvol verse basilicum
  • 125 g volkoren linguini (zie tips)
  • 2 volle el ricotta (ca. 75 g)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verwijder de zaadlijsten en zaadjes uit de paprika en snijd hem in repen. Verwijder de schil van de rode uien en snijd ze in partjes. Snijd de broccoli in roosjes, spoel deze goed en dep ze droog. Stort de paprika, ui en broccoli op een bakplaat. Voeg ook de kerstomaatjes toe. Pers er de knoflook boven uit.
  • Besprenkel de groenten met 2 el olijfolie, 1 tl gedroogde basilicum, 1/2 tl gedroogde oregano, 1/2 tl gedroogde tijm en kruid met voldoende versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Schep goed om en verspreid de groenten zo goed als mogelijk over de bakplaat. Maak wat plaats tussen de groenten en leg het blok feta in het midden. Plaats 20 minuten in de oven.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge kookpot (die je zo meteen ook zal gebruiken voor het koken van de pasta). Doe ze in een kommetje, van zodra ze goudbruin zijn en zet opzij.
  • Draai de courgette in sliertjes met een spiraalsnijder. Zet opzij.
  • Hak de verse basilicum grof en zet opzij.
  • Breng water aan de kook en kook de linguini gaar in 7 minuten. Schep naar het einde toe een pollepel (= ca. 100 ml) van het kookwater van de pasta op. Roer de ricotta los met 2 el van het pastakookwater en zet de rest opzij.
  • Haal de groenten uit de oven. Breek de feta in enkele grove stukken met een spatel. Stort de linguini, courgetti en verse basilicum op de bakplaat en verdeel het ricottamengsel over alle andere ingrediënten. Schep om tot alles mooi verdeeld is. Indien nodig kan je nog een beetje extra pastakookvocht toevoegen, als het geheel te droog zou lijken.
  • Bestrooi de pasta voor het serveren met de pijnboompitten. Smakelijk!
Delen op Facebook Pin recept
Trefwoord Vegetarisch, pasta