30gzachte geitenkaas(of andere smeerkaas, zoals Philadelphia, natuur of met kruiden)
versgemalen zwarte peper
Instructies
Doe het asperge-afval, de bouillonblokjes, laurierblaadjes en het water in een pot met deksel en breng aan de kook. Laat 15 minuten doorkoken en vervolgens 15 minuten afkoelen.
Snijd intussen de ui in stukjes en de knoflook in plakjes. Zet opzij.
Giet de soep doorheen een zeef en vang het kookvocht op. Druk de stelen en schillen goed aan met een lepel, zodat je het sap zoveel mogelijk opvangt! (Als het asperge-afval niet te warm is, gebruik ik zelfs mijn handen om er de laatste druppels uit te knijpen.)
Doe de soep in een blender, samen met de verse kruiden en wat versgemalen zwarte peper.
Verwarm de olijfolie in de kookpot en roerbak de ui en knoflook enkele minuten, tot de ui gaar is en wat kleur krijgt. Schep beide ook in de blender. Mix tot je een gladde soep hebt.
Giet de soep terug in de kookpot en klop er met een klopper de geitenkaas doorheen. Kruid eventueel bij met wat versgemalen zwarte peper en zout. Werk af met wat verse kruiden.